3D & Vermona Demo + Massive Attack vs Burial: Four Walls/Paradise Circus – a teljes EP!

2011.11.14. 08:30, -recorder-

Mikor a 2011. november 11-re eső premierek sokaságáról (a Rammstein Mein Land klipje, a Horrors Lady Gaga-remixe, az Erik Sumo Band The Ice Tower albuma, Hó Márton 11 című „ledolgozáslemeze” stb.) írtunk, még nem sejtettük, hogy aznap este még „11/11/11 demo” kommentárral a Massive Attack is közread Facebook-oldalán egy új számhoz vezető SoundCloud-linket. Az Eun Me felhasználónév alatt feltöltött és a címmezőben a 3D & VERMONA DEMO felirattal jelölt felvételt Robert Del Naja – azaz 3D – jegyzi (aki a 2003-as Massive Attack-lemezt már a másik hivatalos tag, Grant Marshall – azaz Daddy G – nélkül készítette, és a 2010-es Heligoland albumon is csak néhány számban tüntette fel társát társproducerként), tehát még nem lehetünk benne biztosak, hogy hivatalos Massive Attack-szám lesz belőle, de már demó formájában is van olyan jó, hogy most bemutassuk. Ahogy most végre teljes egészében be tudjuk mutatni a bristoli triphop együttes legutóbbi hivatalos kiadványát is: az október közepén 1000 számozott példányban megjelent 12 inch-es vinyl maxit, melyre a Four Walls című kiadatlan számot és a 2010-es albumról ismert Paradise Circust nem más remixelte, mint a dubstep legtitokzatosabb figurája, William Bevan, azaz Burial (akit legutóbb a Radiohead-vezér Thom Yorke-kal és Four Tettel közös idei Ego/Mirror kapcsán emlegettünk).

A Mazzy Star énekesnőjével, Hope Sandovallal rögzített Paradise Circus című ötperces Massive Attack-dal elemeire Burial egy gyönyörű 12 perces atmoszférikus remixet készített, és hasonló hosszúságú a maxi A-oldalára került Four Walls mix is, melyben valószínűsíthetően szintén Sandoval hangját halljuk (erről nem érkezett hivatalos megerősítés). Míg ez utóbbi felvétel már a kiadvány megjelenése előtt hivatalosan felkerült teljes hosszúságában a netre, addig a B-oldalas Paradise Circus remix az elmúlt hetekben csak a brit Xfm rádión elhangzott verziójában keringett, ahol Mary Ann Hobbs műsorvezető belebeszélt a számba az elején és a végén is. Pár napja az ezer szerencsés tulajdonosból az egyik végre vette a fáradságot, és feltöltötte a YouTube-ra a vinyl maxiról bedigitalizált B-oldalt, így most a különleges limitált példányszámú Massive Attack vs Burial kiadvány teljes anyagát, mindkét számot hiánytalanul be tudjuk mutatni itt a Recorderen is. (Mellékesen említsük meg azt is, hogy a 25 fontos méregdrága ára ellenére már előrendelésben pillanatok alatt elkelt maxi aranyozott borítóját maga 3D tervezte.)

Massive Attack vs Burial: Four Walls

Massive Attack vs Burial: Paradise Circus

összevetésként itt a Paradise Circus eredetije a 2010 januárjában megjelent Heligoland albumról...

...és a dalhoz készült korhatáros videó Toby Dye rendezésében, egy hetvenes évekbeli pornószínésznő, Georgina Spelvin visszaemlékezéseivel:



és akkor most jöjjön az együttes Facebook-oldalán közzétett „11/11/11 demo” :

3D & Vermona Demo


ráadásként pedig álljon itt a legutóbbi Massive Attack-klip, a TV On The Radio-frontember Tunde Adebimpe által énekelt Pray For Rain című dalhoz, Jake Scott rendezésében, 2010 októberéből:


 

http://www.massiveattack.com
http://www.myspace.com/burialuk

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/11/14/massive_attack_vs_burial_four_walls_paradise_circus_a_teljes_ep
3D & Vermona Demo + Massive Attack vs Burial: Four Walls/Paradise Circus – a teljes EP!
süti beállítások módosítása