LCD Soundsystem: Live Alone (Franz Ferdinand-feldolgozás)

2011.04.13. 10:36, -recorder-

Az LCD Soundsystem 2011-ben feloszlott: James Murphy együttese a februári utolsó tévéfellépés után április 2-án a Madison Square Garden színpadán adott egy órási sikerű, Arcade Fire-vendégszerepléssel feldobott három és fél órás búcsúkoncertet, melynek élő közvetítését a Recorder is átvette (a YouTube-ról sajnos – Murphy saját kérésére – azóta már levették a hírek szerint DVD-re kerülő anyagot). Posztumusz publikációként azonban máris itt egy kiadatlan felvétel a New York-i zenekartól, igaz, csak egy feldolgozás: az április 16-i Record Store Day-re időzített Franz Ferdinand-féle Covers E.P.-n megjelenő Live Alone. Az LCD Soundsystem utolsó stúdiófelvétele itt rögtön meg is hallgatható.

James Murphy ezzel a feldolgozással visszaadja a kölcsönt, ugyanis Franz Ferdinand már a 2007-ben készített egy remek átiratot All My Friends című LCD Soundsystem-dalból, melynek maxijára akkor rákerült a skótok verziója is. Íme, az eredetijében három és fél perces Live Alone hét és fél percesre duzzasztott, szaxofonnal díszített feldolgozása az LCD Soundsystemtől:
 

 
összehasonlításként itt a Live Alone eredetije a 2009-es Tonight: Franz Ferdinand albumról:
 

 
ez az All My Friends című LCD Soundsystem-dal Franz Ferdinand-féle átirata 2007-ből:
 

 
ez pedig az All My Friends az eredeti előadótól, az LCD Soundsystemtől:
 

 
Íme a Record Store Day-re megjelenő Franz Ferdinand-feldolgozáslemez számlistája, melyen Peaches, a Blondie-énekesnő Debbie Harry, a Magnetic Fields-vezér Stephin Merritt és egy bő három évtizedes múltra visszatekintő obskúrus-kultikus New York-i poszt-punk/punk-funk együttes, az ESG neve is szerepel:


Franz Ferdinand: Covers E.P.
 
Deborah Harry: Live Alone
LCD Soundsystem: Live Alone
Peaches: Turn It On
ESG: What She Came For
Stephin Merritt: Dream Again
 
 
http://lcdsoundsystem.com
http://franzferdinand.co.uk
 
összeállította: Déri Zsolt 

https://recorder.blog.hu/2011/04/13/lcd_soundsystem_live_alone
LCD Soundsystem: Live Alone (Franz Ferdinand-feldolgozás)
süti beállítások módosítása