MGMT: Only A Shadow (mp3)

2011.01.04. 12:34, -recorder-

Az MGMT a 2010 legjobb lemezei közé számító Congratulations album turnéján rendszeresen előadott egy obskúrus feldolgozást is: az Only A Shadow című new wave gitárpop dalocskát a nyolcvanas években működő brit Cleaners From Venus együttestől (a bécsi koncerten speciel nem hangzott el, mert ott Andrew VanWyngardenék egy sokkal exkluzívabb, sem előtte, sem azóta nem játszott Mind Games feldolgozást vezettek elő John Lennon halála évfordulóján). A brooklyni sikerzenekar most végre kiadott egy stúdióverziót is az Only A Shadow-ból – igaz, egy élőben, de rendes stúdióban, közönség (és annak zaja) nélkül rögzített verziót. Ami itt most rögtön le is tölthető.

A Cleaners From Venus együttest a nyolcvanas évek hajnalán alakította Martin Newell brit multiinstrumentalista-dalszerző-énekes egy dobos cimborájával közösen, és felvételeiket a zeneiparból való kiábrándultságuk miatt hosszú ideig csupán postai úton terjesztett házi készítésű kazettákon adták közre. Az Only A Shadow az 1982-es Midnight Cleaners című harmadik kazettájukon szerepelt, és a kultikus együttes későbbi válogatás-CD-ire sem került fel, tehát igazi ritkaságról van szó – egy nagyon slágeres ritkaságról, mely eredetijében így hangzott:
 
 
 
Az MGMT a maga Only A Shadow feldolgozását – a Congratulations albumról ismert Song For Dan Treacy, It’s Working és I Found A Whistle című dalok társaságában – még októberben rögzítette az Illinois állambeli Rock Island városka The Horseshack nevű kis stúdiójában, a pár éves működése alatt szép internetes hírnévre szert tett Daytrotter Sessions sorozat keretében. A 2011. január 3-án publikált teljes négyszámos session – sok hasonlóan izgalmas előadó négyszámos minianyaga között – egy gyors regisztráció után ingyenesen letölthető a Daytrotter honlapjáról:
http://www.daytrotter.com

az Only A Shadow feldolgozás az alábbi linkről közvetlenül is letölthető:
http://media.daytrotter.com/audio/96/4904084.mp3

az MGMT-féle Daytrotter Session dalai itt is meghallgathatók:

 

 

 


http://www.whoismgmt.com
http://martinnewell.co.uk
http://www.myspace.com/cleanersfromvenus

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/01/04/mgmt_only_a_shadow
MGMT: Only A Shadow (mp3)
süti beállítások módosítása