R’N’R – Martinkó Márk fotókiállítása + Pluto

2010.09.16. 15:32, -recorder-

Mozi Presszó, Dunaújváros, 2010. szeptember 18.
 
Az ifjú fotóművész, Martinkó Márk nagy rockrajongó is egyben, így sok koncertre magával viszi kameráját is. Legvadabb rockfotóiból R’N’R címmel rendez most kiállítást szülővárosában, Dunaújvárosban. A szombat esti kiállításmegnyitóhoz stílszerűen élő rock’n’roll is tartozik: a gitáros-énekes Nemes András vezette Pluto együttes ad ingyenes koncertet.
 
A 2007 és 2010 között készült fényképeken – néhány hazai együttes mellett – főleg a RNR666 és a Budapesti Földalatti KHE szervezőbrigád által Magyarországra hívott külföldi zenekarok szerepelnek, olyan vad és formabontó produkciók, mint a finn Black Magic Six, a cseh I Love 69 Popgeju, az olasz Hiroshima Rocks Around, a francia Jack Of Heart, az angol Selfish Cunt vagy az amerikai Tunnel Of Love, de látható a gitárját a legkisebb klubban is többször felgyújtó glam-rock veterán Adam Bomb vagy az egyszemélyes produkcióját lábdobbal és gitárral kísérő zombi-rockabilly Király, Dead Elvis & His One Man Grave is, aki saját MySpace-oldalának nyitóképévé is Martinkó Márk fotóját tette meg.
 
A fotókiállításnak a dunaújvárosi Mozi Presszó nevű „szórakoztató vendéglátóipari egység” ad otthont, a Dózsa György tér 1. szám alatt. A megnyitóra 2010. szeptember 18-án, szombat este 8-kor kerül sor, aztán fél 10-től következik a Pluto együttes (a zenekarválasztás nem véletlen, hiszen a budapesti kvartettben a fotós bátyja, Martinkó Tamás a szólógitáros). A kiállítás egy hónapon át, október 18-ig tekinthető meg.

(az alábbi két képet Dead Elvisről és Adam Bombról a szerző engedélyével közöljük)

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/16/r_n_r_martinko_mark_fotokiallitasa_pluto_koncert
R’N’R – Martinkó Márk fotókiállítása + Pluto
süti beállítások módosítása