A METZ első magyarországi koncertje az utolsó is lesz

2024.10.14. 17:12, srecorder

metz.jpg

Feloszlik a zajpunk/zajrock egyik legjobb kanadai ütőegysége, a metszően nyers, káoszos gitárzenét játszó METZ, de előtte még megnézhetjük őket élőben, új lemezükkel, november 10-én a Turbinában.

A 2007 óta aktív METZ Facebookon osztotta meg a hírt, hogy a közelgő európai turnéjuk egyben az utolsó is lesz. „Közösen úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a METZ ezen fejezetét. A zenekar „határozatlan idejű szünetet” tart, amíg más dolgokra koncentrálunk, és több időt töltünk otthon a családunkkal.

Az elmúlt több mint 15 évben ennek a zenekarnak szenteltük az életünket, és hatalmas kiváltság és öröm volt számunkra, hogy körbeturnézhattuk a világot és felfedezhettük azt. [...] Hihetetlenül büszkék vagyunk az általunk létrehozott zenékre, és hálásak vagyunk a tartós barátságokért és élményekért, amelyeket a zenénk nyújtott nekünk. Külön köszönjük a Sub Pop Recordsnak, hogy mindig hitt bennünk és lehetővé tette számunkra, hogy a saját, nem szokványos utunkat járjuk. A Sub Pop továbbra is a jó jelzőfénye ebben a mélyen elhibázott iparágban, és mindig hálásak leszünk a támogatásukért és barátságukért. Igazi áldás volt olyan emberekkel dolgozni, akiket családtagnak tekintünk.

Együtt már 6 LP-t és számtalan kislemezt adtunk ki, több száz koncertet adtunk világszerte, és messze túlszárnyaltunk minden célt és ambíciót, amit 2009-ben pincehelyiségben lakóként megálmodhattunk. Mindig is a zene szeretetéről szólt, és arról a gyönyörű zűrzavarról, ami látszólag megnyilvánult, amikor feljebb kapcsoltuk az erősítőket.”

A zenekar ősszel az idei, Up On Gravity Hill című lemezével turnézik, a budapesti koncert november 10-én lesz a Turbinában.

METZ
Helyszín:
 Turbina
Időpont: 2024. november 10. 18.30-21.30
Belépő: 8200 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/10/14/a_metz_elso_magyarorszagi_koncertje_az_utolso_is_lesz_650
A METZ első magyarországi koncertje az utolsó is lesz
süti beállítások módosítása