„Ez az energiaszint, amin a zenekar jelenleg pörög” – Klippremier! Omega Diatribe: Deviant

2024.09.27. 09:51, srecorder

omega_diatribe_2024_press_1.jpg

Koncertklipet forgatott aktuális lemeze, a járvány alatt felgyűlt frusztrációkat és traumákat húzós groove metalban kiadó Deviant címadó dalára az Omega Diatribe.

2023 végén jelent meg az Omega Diatribe ötödik nagylemeze, melynek társproducere és mixing/mastering mérnöke ismét a neves dán producer, a Meshuggah-val is dolgozó Tue Madsen volt. Az elmúlásról, gyászról és elengedésről szóló Stench of Demise klipje itt, a Recorderen debütált, és most mi mutatjuk be a Deviant videóját is.

A Deviant címadó dala kiemelt fontossággal bír számunkra, hiszen amilyen nehezen állt össze ez a tétel a lemezre, annyira megszerettük, és számunkra fontos üzenettel bír. A dal központi témája azon embercsoportok elé tart tükröt, akik nem tudják elviselni, ha valaki nem úgy éli az életét, ahogyan azt a média, bizonyos vallások vagy szekták diktálják” – mondta Hájer Gergő, a zenekar vezetője és gitárosa, aki a zenekar önálló Barba Negrás koncertjén forgatott klipről is mesélt.

„Évek óta nem adtunk ki live klipet, ezért idejét láttuk annak, hogy a hallgatóság bepillantást nyerhessen abba az energiaszintbe, amin a zenekar jelenleg pörög. A vehemens élő előadásmód mindig is fókuszban volt nálunk, mivel hisszük azt, hogy ez a fajta színpadi jelenlét támogatja a zenénket kellően és segíti azt, hogy a jelenlevők egy emlékezetes koncert élményével távozzanak a helyszínről."

„MEGFOGTAM A  GITÁR NYAKÁT, ÉS EGY LEKVÁROS PIRITÓS VOLT”: LAZARVS A KONCERTSZTORIK PODCASTUNKBAN

Az Omega Diatribe október 4-én a Barba Negrában indítja el az őszi/téli turnéját, ahol az As Karma Brings és az Archaic melegít nekik. „Az idei év utolsó negyedében sikerült összeegyeztetni a naptárunkat a LAZARVS-os barátainkéval, így többnyire az ő vendégeikként leszünk láthatók/hallhatók, de lesz néhány önálló koncertünk is. A mostani turnésetlist többnyire a Deviant dalaira épül, hiszen még mindig az új lemez promóciós időszakában vagyunk, de természetesen helyet kaptak a klasszikus koncertdalaink is, és elhangzik majd egy-egy dal az első két lemezünkről egyaránt. A jövő évben szeretnénk visszakanyarodni számos európai országba, hiszen már most lekötöttek minket több nagyobb fesztiválra. Reméljük, a covid óta nehézkessé vált logisztika ellenére is tudjuk majd még gyarapítani az európai koncertek számát, és az sem kizárt, hogy jövőre felcsendül majd egy új Omea Diatribe-dal is."

omega_diatribe_24_tour_flyer.jpg

 

Omega Diatribe a Facebookon. Instagramon. Honlap.

Fotó: Toth Gábor.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/09/27/klippremier_omega_diatribe_deviant
„Ez az energiaszint, amin a zenekar jelenleg pörög” – Klippremier! Omega Diatribe: Deviant
süti beállítások módosítása