Kedden újra Budapesten Kontravoid, a sötét, de táncolható elektronika mestere

2024.09.16. 10:05, FRecorder

kontravoid.jpg

A furcsa színpadi maszkjáról (is) ismert Kontravoid kiváló idei lemezével, és a sötét szintipopból és elektronikából építkező hangzásához kiválóan passzoló hazai supporttal lép fel a Gólya színpadán.

A kanadai Kontravoid tavaly a Robotban adott emlékezetes koncertet (erről beszámolónkat itt olvashatjátok), kedden pedig, szűk egy évvel ezután, újra Budapest felé kanyarodik, ezúttal a SenkWaves szervezőcsapatának köszönhetően. Az újabb látogatás apropója, hogy három évvel elődje, a Faceless után idén márciusban kijött Cameron Findlay szólóprojektének új anyaga, a Detachment, ami ráadásul az eddigi legerősebb Kontravoid-album lett. A lemezen végig keverednek a projektre jellemző különböző műfajok, szintipop, futurepop vagy éppen a tánosabb fajta electro-industrial, hol egyikkel, hol másikkal előtérben, hol erőteljesebb, hol melodikusabb irányba elmozdulva. Az utóbbira az egyik legjobb példa az újvonalas italopop zenekar, a Nuovo Testamento énekesnője, Chelsey Crowley közreműködésével készült Losing Game, ami után viszont közvetlenül jön a feszes, futurisztikus party-alapdarab, a Reckoning. Ha csak az új lemez dalai mennének a koncerten, már csak amiatt is érdemes lenne elmenni, de nyilván emellé most is előkerülnek majd az olyan közönségkedvencek is, mint a Too Deep vagy a Faceless címadó dala.

Findlay legutóbb Kris Bahaval közös turnéján érkezett hozzánk, most egyedül jön, viszont a hazai supportnak köszönhetően nem lesz majd hiányérzetünk: a Gólyában megrendezésre kerülő koncertet a Separated Lamb vezeti fel, ami a budapesti Engel Simon idén bemutatkozott szólóprojektje. A januárban kijött első EP-je, a Keep It Alive még inkább csak amolyan bizonytalan szárnypróbálgatás volt, az ezt mindössze pár hónappal követő album (Rare Confession) viszont már egy megdöbbentően erős, kiforrott és változatos anyag lett. A nemrég megjelent új dal (The Only One) pedig csak megerősítette, hogy nagyon jó az az irány, amit becélzott magának az EBM-ből, electro-industrialból és az elektronika sötétebb irányvonalaiból merítő, agresszív, de mégis érzelmekkel teli zenét játszó projekt.

Kontravoid
Előzenekar: Separated Lamb
Helyszín: Gólya (1089 Budapest, Orczy út 46-48.)
Időpont: 2024. szeptember 17. (kedd) 20:00
Belépő: 4000 Ft
Facebook-esemény. Jegyvásárlás készpénzben a helyszínen.

https://recorder.blog.hu/2024/09/16/kedden_ujra_budapesten_kontravoid_a_sotet_de_tancolhato_elektronika_mestere
Kedden újra Budapesten Kontravoid, a sötét, de táncolható elektronika mestere
süti beállítások módosítása