Gitárhősök az őszi Jazzfest Budapesten: Al Di Meola, Mike Stern és Pat Metheny

2024.06.24. 14:51, srecorder

jazzfest-budapest.jpg

Idén ősszel a Jazzfest Budapest szervezésében három világhírű gitáros érkezik a fővárosba: október 8-án Pat Metheny első és egyben utolsó szólóturnéja keretében az Erkel Színházban lép fel. November 9-én – 36 évvel az utolsó budapesti koncertjük után – visszatér Budapestre az Al Di Meola Electric Band, míg másnap a gitár két mestere, Al Di Meola és Mike Stern adnak dupla koncertet.

A Jazzfest Budapest nem csak tavasszal várja megismételhetetlen koncertélményekkel a közönséget, ősszel a jazz, a rock és a fúziós zene legnagyobb mestereit hozzák el Budapestre. A jazz világának egyik leginnovatívabb és legmeghatározóbb gitárosa, Pat Metheny különleges játékstílusával és mély érzelmi töltetű kompozícióival vált ikonná. A 20 Grammy-díjas gitárművész Dream Box / MoonDial szólóturnéja keretében lép fel október 8-án az Erkel Színházban.

Az Al Di Meola Electric Band fellépése világszerte is ritkaságszámba megy, november 9-én 36 év után térnek vissza Budapestre. Al Di Meola a fúziós és a latin jazz kiemelkedő alakja, aki virtuóz gitárjátékával és innovatív kompozícióival vált híressé. Zenéjében mesterien ötvözi a jazz, a latin, a rock és a világzene elemeit, így hozva létre egyedi és lenyűgöző hangzásvilágát. Pályafutása során együtt dolgozott olyan legendákkal, mint Chick Corea, Paco de Lucía és John McLaughlin. Szólókarrierje mellett a Return to Forever nevű formáció tagjaként is hatalmas sikereket aratott. Az Al Di Meola Electric Bandben Elias Tona basszusgitáron, Carmelo Medina gitáron, Luis Alicea és Gisella Giurfa dobokon, valamint Gumbi Ortiz ütőhangszereken csatlakozik hozzá.

November 10-én a gitár két mestere, Al Di Meola és Mike Stern lépnek fel az Erkel Színházban. A dupla koncerten dinamikus improvizációk, fülbemászó dallamok és fergeteges ritmusok várnak mindenkit. És ha szerencsénk van, még egy gitárpárbajra is sor kerül. Mike Stern a modern jazz és jazz-rock egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki karrierje során olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Miles Davis, Jaco Pastorius és Michael Brecker. Az évek során saját nevét viselő zenekarával is hatalmas sikereket aratott. Virtuóz játéka, egyedi hangzása és lenyűgöző technikája miatt méltán tartják a kortárs jazz egyik legmeghatározóbb alakjának. A Mike Stern Band nem csupán Stern briliáns gitárjátékára épül, hanem kivételes tehetségű zenésztársai tudására is. A budapesti koncerten Stern mellett a világhírű dobos, Dennis Chambers, a fenomenális basszusgitáros, Chris Minh Doky, a zseniális szaxofonos, Bob Franceschini és a kiváló gitáros, Leni Stern is színpadra lép.

További információ, jegyek: https://jazzfestbudapest.hu

https://recorder.blog.hu/2024/06/24/gitarhosok_az_oszi_jazzfest_budapesten_al_di_meola_mike_stern_es_pat_metheny
Gitárhősök az őszi Jazzfest Budapesten: Al Di Meola, Mike Stern és Pat Metheny
süti beállítások módosítása