Év végén October Drift a Dürer Kertben!

2024.06.20. 14:16, srecorder

october-drift.jpg

Hat éve járt már itt az Editorsszal, december 11-én az első önálló koncertjét adja Budapesten a Pearl Jamet is lenyűgöző, sötéten himnikus October Drift.

A dél-angliai zenekar kábé úgy indult, mint nálunk a garázsrockos Hocuspony: évekig intenzíven koncerteztek országszerte, nem erőltették a közösségi médiát, és évekig egy dalukat se adták ki online, az energikus élő koncertjeiknek pedig híre ment. Így mehettek el turnézni 2018-ban az Editorsszal, amikor még mindig csak két daluk jelent meg, és a telt házas Barba Negrában is játszottak abban a körben. Igazi DIY-zenekarként még a mörcsüket is maguk csinálták, a következő évben pedig már egy amerikai indie-alapzenekarral, a We Are Scientistsszel turnéztak, és első albumuknak az Editors gitárosa, Justin Blakey produceri segítségével fogtak neki.

A kábé a Joy Division, a Ride és a The National keresztmetszetében alkotó, az alt/indie-rockot shoegaze-es, grunge-os hatásokkal játszó October Drift 2020 elején hozta ki debütáló nagylemezét, a Forever Whatevert, amit még röviden meg is tudtak turnéztatni, mielőtt beütött a Covid. Két év múlva az I Don't Belong Anywhere-rel emelték tovább a tétet, azóta játszottak a Hyde Parkban, ahová a Pearl Jam választotta őket előzenekarnak, a Glastonbury feltörekvő tehetségeket is bemutató színpadán, és egy csomó más nagy angliai fesztiválon (pl. Reading and Leeds).

A somerseti banda idén hozza ki harmadik albumát, a Blame the Youngról pedig már két dal is megjelent, köztük a címadó, ami arról szól, hogyan mutogatnak a politikusok ujjal másokra, neveznek ki bűnbaknak csoportokat, hogy eltereljék a figyelmet a visszaéléseikről, valamint a lakhatási-, klíma- és gazdasági válságokról. Az October Drift lemezbemutató turnéval érkezik december 11-én a Dürer kistermébe.

October Drift (UK)
Helyszín: Dürer Kert kisterem
Időpont: 2024. december 11. (szerda) 19.00-23.00
Belépő: 6900 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/06/20/ev_vegen_october_drift_a_durer_kertben
Év végén October Drift a Dürer Kertben!
süti beállítások módosítása