Nyáron Mount Kimbie az Akváriumban!

2024.05.23. 11:56, srecorder

mount_kimbie_press_shot_1.jpg

Nyár közepén az Akvárium Klubba is elhozza legújabb lemezét a Mount Kimbie.

Dominic Maker és Kai Campos duójaként indult Mount Kimbie-t egy időben a hálátlan nevű posztdubstep stílus megalkotójának is nevezték, hiszen 2008 környékén barátjukkal, James Blake-kel közösen ők voltak azok, akik szinte teljesen véletlenül belenyúltak egy régi-új bass music hangzásba, amiből aztán kinőtt egy egész szcéna. Korai EP-ik és első nagylemezük (Crooks & Lovers) még nagyjából behatárolható, érzelmes elektronikával dolgozott, de a sokáig készülő második albummal nagyot mertek álmodni a srácok. Élő hangszerelés, több ének (vendég: King Krule), réteg rétegre halmozása - a Warpnál megjelent Cold Spring Fault Less Youth egy igen sűrű és a teltnél is teltebb anyag lett,  és stílusilag nehezen megfogható.

Második albumukat egy kisebb alkotói szünet követte, majd legközelebb 2017-ben nyitotta újra a zenecsapot a Mount Kimbie, a Love What Survives-t pedig mi is szerettük„a motorik ritmusok áthatják a számokat, és ezek végre azzal az eredetiséggel szólalnak meg, ami a korai éveiben jellemezte a duót. Posztdubstep helyett rock, törtütemek és absztrakt keretek dominálnak, meg vendégfronton James BlakeMicachu és King Krule”.

The Sunset Violent című negyedik albumuk idén április 5-én jelent meg, amit a kaliforniai Yucca Valley-ben írtak. A sajátos helyszínen számos UFO-észlelés történt az elmúlt időszakban, így nem csoda, hogy a sivatag szürreális tájai nagy hatással voltak rájuk a lemez írása közben. Ennél a munkánál is feltűnt King Krule két szám erejéig már-már megszokott visszatérő közreműködőként: őt nemrég szintén láthattuk az Akváriumban, ahová a Mount Kimbie július 18-án köszön majd be új turnéján.

Mount Kimbie
Helyszín: Akvárium Klub NagyHall
Időpont: 2024. július 18. (csütörtök) 20.00
Belépő: 8400 Ft (early bird), 9500 Ft (kedvezményes), 10900 Ft (normál)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/05/23/nyaron_mount_kimbie_az_akvariumban
Nyáron Mount Kimbie az Akváriumban!
süti beállítások módosítása