Újranyitotta a zenecsapot a Mount Kimbie

2017.05.11. 14:40, Frontrecorder

mountkimbie_1.jpg

Négy száraz év után nyitotta meg újra a zenecsapot a Mount Kimbie, a brit elektronika-duó a hosszú kihagyás után ráadásul kollaborációkkal tért vissza; egy James Blake-kel, illetve egy Micachuval közös klipes daluk jött ki gyors egymásutánban.

A posztdubstep-mezőnyből indult, de ezen az eleve kényszeredett kategórián széles stíluspalettával dolgozó, rétegzett, érzelmes-experimentális elektronikájával hamar túlnőtt Mount Kimbie a 2013-as második albuma óta nem adott ki új zenét, egészen eddig. A következő albumról ugyan még mindig nincs említés, de Dominic Maker és Kai Campos mostantól kezdve egy csomó új számot ígér. A sort április elején a We Go Home Together nyitotta, az orgona-dominálta, dob nélküli elégikus dalban a duó barátja és pályatársa, James Blake működik közre, a videóját a divatmodell/-fotós Frank Lebon rendezte, aki 2010-ben szerepelt már - a bátyja, az úgyszintén fotós Tyrone által jegyzett - Mount Kimbie-klipben.

Tegnap érkezett a következő dal, a pszichedelikus. dzsesszes Marilyn, mely kissé keszekusza, ami nem csoda, hiszen az általunk a káoszpop csodagyerekének tituált Micachu (Mica Levi) bevonásával született. A klipjét pedig ezúttal a neves brit fotós, Mark Lebon, vagyis Frank és Tyrone apja állította össze a fiairól készült családi videofelvételekből, a két amatőr jellegű, bensőséges kisfilm így kétszeresen is szoros egységet alkot.

https://recorder.blog.hu/2017/05/11/ujranyitotta_a_zenecsapot_a_mount_kimbie
Újranyitotta a zenecsapot a Mount Kimbie
süti beállítások módosítása