Itt az öntudatlan nyári veretések ellenbulihimnusza – 6363, Lusta Geri, Mengyelejev & Analog Balaton: Tönkretesszük a barbibabákat

2024.05.23. 11:43, srecorder

gege-barbie.jpg

„Én az vagyok, akire iszom magam.”

„Még a nyár előtt ki akartuk hozni az Analog Balaton, Lusta Geri és Mengyelejev társaságában elkészített mulatós slágerünket, ami leginkább a nyári felhőtlen – vagy inkább öntudatlan – veretések hangulatát idézi meg” – mesélte 6363 az új dalról, ami a június 3-án megjelenő KORD című EP-jén lesz rajta (az első olyan lemezen, amit már a zenekarával rakott össze). a szintén a Recorderen debütált Összevissza beszélekkel együtt.

„LEGALÁBB NEKEM KÉNE TUDNOM, HOGY KI VAGYOK” – 6363 AZ ELVESZETT!!4! EP-RŐL

„A Barbie-motívum a fogyasztói társadalom felszínességét tükrözi a dalban, amely leginkább arról szól, hogy az ember úgy feledkezik meg önmagáról és kapcsol ki teljesen, hogy mindeközben a hétköznapi társadalom korlátait ledobja magáról és csak a pillanatnak él. Persze mindezt nem akartuk úgy bemutatni, mintha ennek kéne lennie az egyetlen járható útnak, sőt. Sokan küzdünk problémákkal, mentális nehézségekkel, de ezekre nem feltétlenül az a megoldás, hogy magunkról megfeledkezve öntudatlanul végigveretünk az egész nyáron, majd az egészből egy villanásra emlékszünk. Ettől lesz a dal is a maga nemében kétoldalú: míg egy bizonyos szempontból felhőtlen állapotot mutat be, morális és egzisztenciális kérdéseket tesz fel arról, hogy ez a lét- és tudatállapot mennyire tartható, vagy mennyire oldja hosszú távon a hétköznapok feszültségeit.”

A Tönkretesszük a barbibabákat klipje azt hozza, amit a cím is ígér: szöggel, fúróval, meggyújtott dezodorral zúznak szét benne Barbie-kat:

A Mengyelejev az analogos Zsuffa Aba és az Elefánt-frontember Szendrői Csaba veretős-eszeős elektronika-duója, amivel régóta írnak már zenéket, de még nem hoztak ki egyet sem, 6363 azonban nem erősítette meg, hogy ez lenne az első publikus Mengyelejev-zene: „Bár úgy hallatszódik, hogy Aba énekel a dalban, de az valójában Mengyelejev” – mondta a számról, aminek az élő bemutatója május 30-án, a Budapest Parkban lesz az Analog Balaton koncertjén, szóval ott majd eldől minden. Spotify-on pedig hétfőtől lehet pörgetni a számot.

75323e89-6ac1-4f7a-b1da-86bd01c00e79.jpg

6363 amúgy már rappelt egy szintén le- meg szétcsúszós Analog Balaton-dalban a duó legutóbbi EP-jén (Csússz le), amit a pompás, neonfényerdős live sessionükön is elnyomott velük. Az Analog Balaton pedig itt mesélt nekünk jó kis koncertsztorikat – a nyári fesztiválszezonos megborulás, más kontextusbsn, de ott is előkerült.

 

6363 a Facebookon. Instagramon.

Fotók: Kenyeres Kristóf.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/05/23/6363_lusta_geri_mengyelejev_analog_balaton_tonkretesszuk_a_barbibabakat_premier
Itt az öntudatlan nyári veretések ellenbulihimnusza – 6363, Lusta Geri, Mengyelejev & Analog Balaton: Tönkretesszük a barbibabákat
süti beállítások módosítása