„Ki kell kiabálni magunkból, ha valami fáj – és normális, ha fáj” – Itt a Maluridé új dala, a Kígyó

2024.05.17. 08:36, srecorder

419318328_18003129458515385_6494883272487838965_n.jpg

Kilép a komfortzónájukból, és a lágy, melankolikus hangzásukból is a Maluridé darkosabb új dala. Premier!

A Kígyó arról szól, amikor egy kapcsolatban az ember nem tudja egy ponton túl kifejezni és őszintén megfogalmazni az érzéseit, mert a gondolatok nem találnak nyitott fülekre. „Muszáj kiírnunk, kibeszélnünk magunkból az érzéseinket, különösképp azokat, amik olyan döntésre juttattak minket, amik életünk bizonyos pontjait megváltoztatják, vagy épp lezárják. Nem könnyű ezeket a tapasztalásokat szavakba önteni, de a kifejezésük nélkül egy olyan, elfojtott, és a saját gondolataikba tekeredett valóságot teremtünk magunknak, amiben már nem látjuk tisztán a miérteket” – mondja a dal szerzője, Viszkeleti Júlia a félúton bepörgő, elszabaduló Kígyóról.

„Először ezt a számot is egy lassú, melankolikus hangvételű hangszerelésben képzeltük el, majd egy alkotótábor során elkezdtük kibontani a refrént, és rájöttünk, hogy ezt nem lehet finoman és türelmesen mondani, ki kell kiabálni magunkból, ha valami fáj. És normális, ha fáj valami, normális mindezt megélni.”

Az érzékeny elektronikába, dreampopba hajló Maluridében 2022 óta alkot együtt Viszkeleti Júlia (ének), Hodován Milán (producer, billentyűs hangszerek), valamint a Henri Gonzo és a Papírsárkányokban és a Jules Warban is játszó Farkas Virág Zazie (billentyűs hangszerek, vokál). Az együttes tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, és bár fontos szerepet játszik a klasszikus zene az életükben, már tanulmányaik alatt elkezdték kialakítani saját zenei stílusukat. Itt, a Recorderen debütált 2023 októberében első angol nyelvű albumuk, az Under The Same Sky, ami több év végi zenésztoplistánkon is szerepelt (Lovasi Eszter, Flanger Kids, Sofiyeah).

„EZT SZERETEM A LEGJOBBAN ÉNEKELNI KONCERTEKEN” – MALURIDÉ A MAGYARRADARUNKON

„Szép emberek szép zenéje, nem tudok mást mondani. A szépet meg mindenféle értelemben értem: van benne mélység, tudás, balansz, humor, az egész egy idegsimogató hangfürdő” – mondta róla Sofiyeah, azaz Balogh Zsófi, a Partizán műsorvezetője és a vicces-trashes-trapes triola gang frontembere.

A Maluridé nemsokára új, magyar nyelvű EP-vel jelentkezik – ebből adott ízelítőt tavaly a Könnyű szél című daluk, amiben népzenei alapokhoz nyúltak vissza és Petőfi Sándor Elmondom, mit eddig... című versét gondolták tovább. Viszkeleti Júlia jelenleg a brightoni The Great Escape fesztiválon van a WMMD delegációjának tagjaként.

 

Maluridé a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Kővágó-Nagy Imre.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/05/17/ki_kell_kiabalni_magunkbol_ha_valami_faj_es_normalis_ha_faj_itt_a_maluride_uj_dala_a_kigyo
„Ki kell kiabálni magunkból, ha valami fáj – és normális, ha fáj” – Itt a Maluridé új dala, a Kígyó
süti beállítások módosítása