Piacon, kertészeti osztályon és Azahriah előtt is koncertezik a Gorg & Benzol

2024.05.13. 12:24, srecorder

gorg_benzol.jpg

Nagyon Kis Magyarország Turné néven egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol. A tavalyi Öröm a Zene-fődíjas fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti parkban és Azahriah előtt is játszik, csak kicsit másképp.

A Gorg & Benzol a május 25-i miniturnét a Nagy Vásárcsarnokban kezdi 9:30-kor, itt egy órán át hallgathat fúziós jazzt és improvizatív zenét a közönség. Ezt követően Újbudán, a Savoya Park-i Auchan kertészeti osztályán játszanak11:30-tól sajátos dallamokat és ritmikai képleteket diatonikus hangrendszerekben. Délután a terézvárosi Hunyadi téren adnak park-koncertet 15 órától, este pedig Azahriah előtt zenélnek a Puskás Stadionban – egészen pontosan a stadion parkolójában az utcazene szettjükkel fogják szórakoztatni az Azahriah-koncertre igyekvőket.

„A turné további érdekessége, hogy készül róla egy Gorg & Benzol-dokumentumfilm” – árulta el a zenekar basszusgitárosa, Kocska Ádám. „A zenekarnak mind a három tagja a már megszokott sárga-lila öltözékében érkezik a helyszínekre. A miniturnén sok improvizáció lesz, és igyekszünk a zenénkkel alkalmazkodni az emberek hangulatához.”

NAGYBETŰS STENKSZEX – A GORG & BENZOL ZSÜJA KEDVENC 2023-AS ZENÉI KÖZÖTT

A Gorg & Benzol tavaly hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy közel ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozatot. Ezzel egy időben megjelent Trip to Hatland című nagylemezük, melynek dalaiban rockot, funkot, technót, jazzt és még egy rakás stílust vegyítettek. Idén tavasszal Downtown alsó címmel egy hip-hop EP-t adtak ki, amin többek közt nyhill, Gege és Lil Frakk is szerepel. A Gorg & Benzol szeptemberben egy EDM/techno, decemberben pedig egy fúziós jazz kislemezt dob piacra.

nyitókép: Csapó Vera

https://recorder.blog.hu/2024/05/13/piacon_kerteszeti_osztalyon_es_azahriah_elott_is_koncertezik_a_gorg_and_benzol
Piacon, kertészeti osztályon és Azahriah előtt is koncertezik a Gorg & Benzol
süti beállítások módosítása