Szupersztárok álma a toldyuuso producerduó új dalában – premier!

2024.05.10. 09:50, srecorder

toldyuuso_1.jpg

Egyre keresettebb a toldyuuso producerduó, akik dolgoztak már Beton.Hofival, Co Lee-vel és a Wavy-vel is. A két hét múlva érkező STUCK OUTSIDE-ot az EP legbulizósabb dalával vezetik fel.

toldyuuso2.jpgA húszas éveikben járó srácok 2022-ben álltak össze, de szólómúlttal is rendelkeznek: míg az énekes-dalszerző Barney Soon (Hamar Barnabás) az elektronikus zene egyik őshazájában, Berlinben tanult zenét és alkotott, addig a dj-producer Karyuu (Mógor Máté) egy kaliforniai kiadónál hozta ki főként dubstep és riddim trekkjeit.

„Alapvetően popzene ez, annak a sötétebb fajtája, igen erős elektronikus hatásokkal: dubstep, drum and bass és egyéb basszusnehéz műfajok, illetve többször visszatekintenek a közös ős-dancehallra” – írtuk róluk a Recorderen. Amellett, hogy raktak zenét Beton.Hofi, ajsa luna és Lil  Frakk új lemezeire is, tavaly két szerzői albumot is kihoztak (YuuSession_01), amit május 24-én már az Escape Plan Recordingsnál követ a STUCK OUTSIDE EP, négy angol és egy magyar nyelvű dallal.

„A címet egy elég személyes, szakmai sértődés ihlette. Nagyon sokáig nagyon sokan nem vettek minket komolyan a zeneiparban szimplán azért, mert mindketten underground körökből jövünk. Sok lehetőségtől szándékosan elzártak minket és hátráltattak” – mondta Máté.

A dalokat szokás szerint közösen írták, a hangszerelést és a produceri utómunkát is beleértve. A toldyuusónak bevett szokása, hogy egyikőjük írja a zenék intróját, a másik pedig a droppot (refrént), vagy fordítva. Az EP-t felvezető dal, a basszusorientált stílusukat egy kis közel-keleti hatással fűszerező SUPERSTAR’S DREAM is így épült fel. Máté ezen felül a mix-masterrel foglalkozik, a dalszövegírás és vokál pedig Barni feladata.

„A SUPERSTAR’S DREAM a rossz szokásokra való emlékezésről és azok elkerüléséről mesél. Saját magamat is bíztatom picit a szövegemmel, hogy ha a jó úton haladok és minden negatív aspektusomat kiveszem magamból, akkor a jövőben minden rendben lesz. Akik hasonlóan perfekcionisták, mint én, biztos érteni fogják a témát” – mondta Barnabás.

Az új szám az EP legbefogadhatóbb, bulizósabb darabja, ígéretük szerint a továbbiakban mélyebb és komplexebb témákkal jönnek. Kedvenc 2023-as zenéikről itt meséltek a Recordernek.

„ŐRÜLT VAGY ZSENI?” – DOÓR, SILKSILVER ÉS A TOLDYUUSO KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

toldyuuso a Facebookon. Instagramon.

Fotók: Kovács Kinga.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/05/10/szupersztarok_alma_a_toldyuuso_producerduo_uj_dalaban_premier
Szupersztárok álma a toldyuuso producerduó új dalában – premier!
süti beállítások módosítása