Itt vannak a SZELEKTOR nyertesei – ANUBII$, Beatrick és Beton.Hofi alteregója a bónusztrekkek között

2024.05.09. 11:59, srecorder

beatrick2.jpg

A SZELEKTOR pályázaton a legjobb fiatal pop-, klub- és kísérleti elektronikus zenéket kereste a Telekom Electronic Beats csapata: a 3 válogatáslemezén összesen 34 zene jelenik meg május 24-én, de már most kapunk két bónuszt a fiatal generáció markáns producereitől, ANUBII$-tól és Beatricktől.

A koronavírus-járvány idején még egy, a bezártságra adott felszabadító válaszként indult, mára a harmadik köréig jutott el a SZELEKTOR, a Telekom Electronic Beats projektje, amiben az ország legizgalmasabb zenéinek keresésre indultak. Idén már több mint ezer dal érkezett be a felhívásra – most először ráadásul rövid videókkal is lehetett nevezni, ezek a vizuálok kísérik majd a kiadványokat a streamingfelületeken.

Az elbírálásban ezúttal a Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vett popzenei kategóriában az üstökösként feltört Дeva, Kun Bálint a Carson Comából, a színész-énekes Miller Dávid, a beérkezett klubzenéket Sobek, Technokool és Sikztah értékelték, a határokon átívelő, kísérletezőbb darabokat pedig Kolbenheyer Erik az Exiles kiadó képviseletében, iamyank és a 2022-es válogatásról mára a zsűrikanapéra katapultált Emcsi. A videó kategória zsűrije a tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora, Besnyő Dániel, és Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője volt.

A három zsánerben idén is három lemez születik majd, amik újfent azt igazolják: a magyar zenei utánpótlás messzemenőleg túlmutat azon, mint amit a kereskedelmi rádiók zeneszerkesztői elénk raknak. A lista nullkilométeres alkotókat, a saját hangjukat kereső vagy már meg is találó underground karaktereket, és néhány rutinosabb producert is tartalmaz, így tapadva össze egy igazán színes egyveleggé.

A nyertesek közt ott van a magyar hálószobapop legizgalmasabb fiatal hangja, laurie., a neosoult atipikusan éneklő Csinszka, a sokáig imanexperimentként ismert, nemrég nevet és kissé hangzást váltó kkoneko, vagy a fagyos darkwave-et játszó Cold Contrast is, akik több év végi listán is szerepeltek (itt és itt). Itt a teljes lista:

POP

laurie. – Kisasszony
Sisal – Pereg
Jules War Transparent Blue
Kata Kozma – I know what I want (sped up version)
Cold Contrast – Outland
kkoneko – in the mirror
Irina – ki tudja ez melyik kerület (FŐDÍJ!)
Ani Maxima – buda:'(pest
Csinszka – Black Cat
Rejico – Caiman of the Danube
Fllozz – Sick Ride

CLUB

klpflrtpr – Ethereal
falmi – selyem
Blzs – 24o2
Sonic Rain Feel It
Börder Cöntröl – Aladin GSM
Nobody94 – No Sleep
Nicolaus Made – Structural Evil
Slym – Upstream
bagocs – szintézis
Modul aka Mango – Ping Pong
yorgos – I Need
+ Dominimál – Sajt

XPERI

yibai – Tidal Lock
haiori waking season
Richee – Panidjili
6red(savedata) – NOVSXL
Bizmuth – Koncentrik
dipteran – Mergáb báb
Shum – Köki termál
Voiwode – Hydrated Amorphous Form
Szende spectre
LA- – Credilum
Kokum – The Deepest Reality It Is True

VIDEÓ

Deli Baal Neurogenesis
Edőcs Zsófi – Sundown / Waves / Trip / Mosquitoes / Diszkótánc
zed zara – Untitled
Atos Breath

Különdíjasok pedig:

Focusrite: kkoneko
Novation: Falmi
IK Multimedia: yibai
HOTS: Csinszka
Sziget: laurie.
Artisjus: Jules War
Kolorádó fesztivál: Yorgos
WMMusicDistribution: laurie.
INOTA Fesztivál: Lovász Ákos
KERET: Csinszka

„RENGETEG TEHETSÉG SZOMJAZIK ARRA, HOGY MEGMUTATHASSA MAGÁT” – PAPP LÁSZLÓ A SZELEKTOR 2022 VÁLOGATÁSRÓL

A válogatásnak két bónusz dallal terít meg a Telekom Electronic Beats: a Beton.Hofi legutóbbi lemezét is jegyző ANUBII$ Szlimmy-t, Jules Wart és Tildae-t felsorakoztató dala, illetve Beatrick laurie.-t, Patakit és a Kizzaping69 alteregóval rappelő Beton.Hofit szerepeltető afro stílusgyakorlata teljes meglepetésként érte a csapatot, akik végül arra a döntésre jutottak, hogy a többi indulóval szemben nem lenne fair két ilyen profi produkciót versenyeztetni, ezért ezeket a dalokat külön, a válogatástól függetlenül is megjelentették.

https://recorder.blog.hu/2024/05/09/itt_vannak_a_szelektor_nyertesei_anubii_beatrick_es_beton_hofi_alteregoja_a_bonusztrekkek_kozott
Itt vannak a SZELEKTOR nyertesei – ANUBII$, Beatrick és Beton.Hofi alteregója a bónusztrekkek között
süti beállítások módosítása