A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

2024.05.09. 20:03, trecorder

magical_nights_at_the_main_stage_of_valley_of_arts_festival_credit_dohi_gabriella_valley_of_arts_festival.jpg
A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 lehetőségből választhatnak majd július 19. és 28. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein. A fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal, saját színdarabbal, erősödik a kortárs képzőművészeti kínálat, de idén számos múzeum is látogatható lesz a Völgyben és visszatér sokak kedvence, a Völgyimpró és a Zenélő Busz is.

A Művészetek Völgye Fesztivál olyan, mint egy 10 napos kortárs művészeti összejövetel, ahol nemcsak a zenei műfajok találkoznak, hanem az irodalom, a színház, a tánc- és cirkuszművészetek, a filmek, a fotográfia vagy éppen a kortárs képzőművészet. A Völgy olyan, mint a béke szigete, ahol mindenki kedvére kikapcsolódhat: szeressen akár hajnalig bulizni, kézműveskedni vagy éppen jógával indítani a napot.

A fesztivál Nagyszínpadán, a Panoráma Színpadon idén olyan zenekarokra és előadókra tombolhat a közönség, mint a 30Y, az aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi, az új lemezes Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, de elhozza slágereit a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby is.

Igazi legendákkal találkozhat a közönség a vigántpetendi Cirque du Tókertben: fellép Zorán, Kern András, Dés László Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József társaságában, a Budapest Bár, Bródy János életműve esszenciáját mutatja majd be a legkorábbi dalaitól a legújabbakig, míg a Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral kiegészülve hozza slágereit.

A tavaly debütált, Taliándörögd zenei ütőereként szolgáló Közlekedési Múzeum x LŐTÉR helyszín ezúttal is második nagyszínpadként szállítja a Völgybe a legfrissebb ütemeket és a régi kedvenceket. Itt lép fel az Analog Balaton, az Anima Sound System, ajsa luna, a Besh o droM, a Co Lee Live Band, a Duckshell, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin' Disco, Hundred Sins, a Lóci játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, a Vad Fruttik és a VHK is.

A fesztiválon a jazz, a világzene, a folk és a komolyzene is külön udvart kapott a Magyar Jazz Szövetség Udvara, a Hagyományok Háza Folk Udvar, a Völgykomolyzene, a Papageno Klasszik és a Világzenei Udvar képében. Utóbbiban olyan előadók lépnek fel idén, mint a SzirtesFolk, a Tarsoly Band, Palya Bea és zenekara, a Cimbaliband, a Kerekes Band és a Szlovéniából érkező Orlek. A fesztivál első három napján az idén 50 éves Vujicsics együttest ünnepeljük majd a zenekarral együtt.

A Harcsa Veronika Udvar idén is megújul: ezúttal Taliándörögdre költözik, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, ahol olyan előadókkal várnak, mint az osztrák Anna Anderluh, a Gyémánt Bálint Trió, a makrohang, a Musspell, a Mayberian Sanskülotts, Lenkke_, Palágyi Ildikó és a Lengyelországból érkező Piotr Budniak Essential Group.

A Petőfi Udvarban a könnyűzenei koncertek mellett további kulturális programok, irodalmi beszélgetések a PIM Pilvax Brunch-csal és ismeretterjesztő előadások is várják majd az érdeklődőket. Itt játszik többek közt a Góbé, a jazzbois, a The Qualitons, Lil Frakk, a Galaxisok, a Pál Utcai Fiúk, Kiss Tibi és az Aranyakkord és a Fran Palermo is.

A Művészetek Völgye idei színházi premierje az Art-Színtérrel közös Tikk-Takk Bumm című darab lesz.

A teljes programbontás már elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.

https://recorder.blog.hu/2024/05/09/a_muveszetek_volgye_minden_eddiginel_szinesebb_es_tobb_programmal_varja_a_fesztivalozokat
A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat
süti beállítások módosítása