A rajongva szeretett, rég halott feleség. Serengeti: Kenny Dennis IV (lemezkritika)

2024.04.30. 09:07, RRRecorder

6000b4528f4d9_image.jpg

A hiphop történetében megteremtett figurák közül az egyik legkülönlegesebb Kenny Dennis, aki nem gengszter, nem strici, de még csak nem is társadalomjobbító látnok, hanem egy nagybajszú, középkorú fickó Chicagbóból, aki rajong a feleségéért. Ez a kritika először a Recorder magazin 113. számában jelent meg.

Kenny Dennis egy nagybajszú, középkorú fickó Chicagóból, rajong a feleségéért, Juelesért, viszont gyűlöli Shaq-et. A figurát a kultikus (de a siker ellen beoltott: túl irodalmi és túl szomorú) rapper, Serengeti teremtette meg 2006-ban, aztán több lemezen szőtte tovább a történetét; megírta például az 1993-ban a Shaq-affér miatt meg nem jelent rapalbumát, de még Jueles poplemezét is. A sztori egyre sötétebb lett, a 2018-as Dennis 6e azzal zárult, hogy kiderült Kenny addikciója, és hogy Jueles már rég halott. Aztán mégis jöttek folytatások.

A KDIV átvezetőiben egy régi barát csodálkozik rá arra, hol tart most Kenny (a részleteket a Redditen próbálják összerakni a rajongók). Ezeket Sufjan Stevens írta, a beatek egy részét Kenny Segal: Serengetinek híres haverjai és rajongói vannak. A zene jazzes-funkos hiphop, ravasz ötletekkel megbolondítva.

Akit hallunk, az Kenny, a kilencvenes évek bűvöletében élő, lelkes amatőr rapper – de kihallatszik mögüle Kenny, aki próbál boldogulni a tragédiák után – mögötte pedig ott van Serengeti, az egyik legegyedibb rapper valaha. 

serengeti.jpgElőadó: Serengeti

Cím: Kenny Dennis IV

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2024. április 5.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Popular

 

 

8/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2024/04/30/serengeti_kenny_dennis_iv_lemezkritika
A rajongva szeretett, rég halott feleség. Serengeti: Kenny Dennis IV (lemezkritika)
süti beállítások módosítása