Eddigi legnagyobb európai turnéját jelentette be a Jazzbois

2024.04.27. 10:23, srecorder

jazzbois_1.jpg

Kéthetes, 14 állomásos turnéra indul Európában a jazz-hiphopos Jazzbois.

Miközben tegnap is épp Londonban, a Brick Lane Jazz fesztiválon játszott a csapat, októberben már a londoni Jazz Caféban, az európai új jazz vonal legfontosabb helyszínén lépnek fel, ahol korábban olyanok zenészek fordultak meg, mint például Yussef Dayes vagy épp Kamaal WilliamsNyáron többek közt a francia Jazz á Vienne fesztiválon, a lengyel Jazz Aroundon és a kolozsvári Jazz in the Park fesztiválokon láthatjuk őket, ősszel pedig a berlini Gretchenben nyitják a kéthetes menetet. A nyolc országot érintő turnéhoz további dátumokat ígérnek, ezek infóink szerint további francia és olasz koncerteket jelentenek. A körutat november 15-én Budapesten, az Akvárium Klubban zárják majd. A jegyértékesítés a külföldi koncertekre tegnap indult itt.

Idén a zenekar már megjárta egyszer Európát, akkor Londonban (100 Club), Párizsban (Duc des Lombards) és Amszterdamban (Melkweg) is telt házat csináltak, márciusban pedig bemutatkoztak Amerikában, az egyik legjelentősebb showcase fesztiválon, az austini SXSW-n. Idénre a sok új dátum mellé új albumot is ígérnek a srácok, akikkel nemrég egyórás műsorban foglalkozott a legnagyobb francia jazzrádió, a TSF.

„A külföldi koncerteken látjuk, hogy egészen szürreális elérése van a zenénknek. Londonban is, Varsóban is telt házas koncertünk volt, 230-240 ember, és nem a kinti magyarok jöttek el, hanem külföldi rajongók. Most sokat megyünk külföldre, megnézzük, meddig lehet ezt feljebb tornászni” – mondta tavalyi, címlapos Recorder-interjújában a zenekar. Czirják Tamás (dob), Molnár Bencze (billentyűk) és Sági Viktor (basszusgitár) triója az ország egyik legexportképesebb zenekarává nőtte ki magát az elmúlt időszakban, ráadásul instrumentális, egyáltalán nem mainstream zenével: a zenekart online havonta átlagosan több mint egymillió alkalommal streamelik, és ennek csupán 2%-a érkezik Magyarországról.

jazzbois_tour-2024_1080x1080px.jpg

nyitókép: Szabó Marci

https://recorder.blog.hu/2024/04/27/eddigi_legnagyobb_europai_turnejat_jelentette_be_a_jazzbois
Eddigi legnagyobb európai turnéját jelentette be a Jazzbois
süti beállítások módosítása