Tízállomásos Európa-turnéra indul ősszel a Carson Coma

2024.04.24. 15:21, srecorder

carsoncoma.jpg

A Carson Coma a brit ATC ügynökség segítségével idén ősszel 10 állomásos Európa-turnéra indul. Ez lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak Bécstől Londonon át Münchenig.

A Carson Coma pár hete több mint 10 ezer emberrel együtt ünnepelte 5. születésnapját az MVM Dome-ban, de tavaly előtte adtak már pár külföldi koncertet is, ezt említették az első 5 évük mérföldköveit áttekintő Recorder-interjúnkban is.

„Azon túl, hogy mint minden évben, idén nyáron is megpróbálunk a lehető legtöbb magyarországi helyszínre eljutni, azt vettük észre, hogy óriási érdeklődés van a zenekar iránt a külföldre emigrált magyar közösségekben, így az angol ATC ügynökséggel karöltve (akik olyan előadókkal dolgoznak együtt, mint Nick Cave, Passenger, Big Thief) igyekszünk ennek az igénynek eleget tenni” – meséli most Fekete Giorgio, a zenekar frontembere. (De Azahriah és a Jazzbois az ATC-nél van – a szerk.)

A turné október 30-án, Bécsben indul, majd fellépnek még Prágában, Varsóban, Berlinben, Kölnben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban és Zürichben, a körutat pedig november 12-én zárják Münchenben. „Életünkben először koncertezzük végig a legnagyobb európai városokat, életünkben először töltünk együtt ennyi időt egy huzamban – nagyon veszélyes kaland lesz” – mondja Héra Barnabás, a csapat dobosa. „A legutóbbi nemzetközi koncertsorozatunk számomra az öt nap alatt 3 táska és egy pár cipő elhagyását jelentette, remélem, hogy a két hét alatt ez nem fog hasonló arányban növekedni, bízunk a legjobbakban. Tavaly elég emlékezetes felvételek készültek a turnéról, jó lenne, ha idén ősszel is jönne velünk valaki egy kamerával, mert valószínűleg lesz mit megörökíteni.”

A tavalyi koncertkörúton izgalmas tapasztalatokat gyűjtött a zenekar, ezekről is meséltek: „A tavalyi, rövidebb EU-turné fantasztikus élmény volt, mind az együtt utazás, mind a koncertek szempontjából: például Berlinben egy srác odajött a koncert után, hogy „jó volt egy este erejéig újra otthon éreznem magamat” – eleveníti fel Giorgio. „Nem meglepő módon a Feldobom a követ című dalunk ment a legnagyobbat ezeken az estéken.”

 „A kint élő magyar haverjainkon túl bízunk benne, hogy több helyszínen is érnek majd minket olyan meglepetések, mint tavaly, amikor egy kedves holland csapat halandzsázva énekelte velünk a dalszövegeket. Idén egy fokkal több angol dallal készülünk” – ígéri Barni.

A Carson Coma a turné előtt, szeptember 20-án a Budapest Parkban búcsúztatja a nyarat. A turné állomásaira a jegyértékesítés április 26-án 10 órakor indul a www.carsoncoma.hu weboldalon.

carsoncoma2.jpg

nyitókép: Szabó R. János

https://recorder.blog.hu/2024/04/24/tizallomasos_europa-turnera_indul_osszel_a_carson_coma
Tízállomásos Európa-turnéra indul ősszel a Carson Coma
süti beállítások módosítása