Minifesztivállá bővült Co Lee cirkuszos nagykoncertje a Margitszigeten, itt a teljes lineup!

2024.04.15. 15:37, srecorder

yt-cover.jpg

Igazi cirkuszi miliőben ad Co Lee zenekaros nagykoncertet a Margitszigeten, a minifesztivállá duzzadt napon 6363, glsch, Ótvar Pestis, valamint Indigo és Moriones is fellép.

Június elsején, a margitszigeti Kristályszíntér udvarán ér csúcsra Co Lee cirkuszos korszaka, amit a Cirque de L’Homme [CDL] című nagylemez nyitott meg tavaly februárban. A rapper első magyar nyelvű nagylemezéhez sok inspirációt adott az a két év, amit Kolos az Artistaképzőben töltött, erről azt mesélte első nagyinterjújában a Recordernek, hogy bohócként olyan cirkusznak látja a világot, amiben "tök oké hibázni, tök oké pofára esni, és az is oké, ha kinevetnek, mert nevethetsz az emberekkel. Az egész bolygóra rá tudnék húzni egy cirkuszsátrat, és semmi nem változna a fejemben."

A CDL-t már az A38-as lemezbemutatón is színházi show-val körítette Co Lee, amit pár hónappal később a Müpában is színpadra állította a műsort, ősszel pedig az Akvárium nagytermét is megtöltötték a dj-vel és élő zenekarral is kísért koncerten. „Sokan mondták, hogy az A38-as koncerten érkezett meg nekik a lemez igazán, amikor megkapták hozzá azt a látványt, amit megálmodtunk. Három felvonásra osztottuk a koncertet, amit egy hatalmas függöny le- és felgördülése jelzett. Tulajdonképpen az album borítóját akartuk életre kelteni fényekkel, vizuállal, koreográfiával, meg persze a bohócjelmezemmel.

Ez a show teljesedik majd ki a Margitszigeten, az idén 140 éves Magyar-Nemzetközi Utazó Nagycirkusz artistáinak közreműködésével. Az estét a bohócos imiddzsel színre lépő Moriones nyitja, akit a Slow Village-rapper glsch, a Pogány Induló producereként megismert, tavalyi 3 lemezével az egyik legjobb feltörekvő rapperré előlépett Ótvar Pestis, majd 6363 szintén zenekaros fellépése követ a Co Lee Live Band közel kétórás showja előtt. A CDT-n is éneklő Indigo is készül egy andalító live szettel, az estét pedig a Hundred Sins fémjelezte C*NZÚRA partisorozat zárja, amin valószínűleg feltűnik Beatrick és Miller Dávid is.

Az eseményről Kolos így nyilatkozott: „A Cirque de Margaretre a színház és a zene világának legmagasabb fokú ötvözetét hozzuk el. Minden szempontból az eddigi legösszetettebb szett lesz, amire több mint fél éve készülünk. Ezután is lehet majd számítani cirkuszos analógiákra, de ennél cirkuszosabb már nemigen lesz.”

co_lee_cirque_de_margaret_b2_with_texture.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/04/15/minifesztivalla_bovult_co_lee_cirkuszos_nagykoncertje_a_margitszigeten_itt_a_teljes_lineup
Minifesztivállá bővült Co Lee cirkuszos nagykoncertje a Margitszigeten, itt a teljes lineup!
süti beállítások módosítása