A Frank Turner and The Sleeping Souls nálunk is bemutatja új lemezét

2024.03.29. 07:48, srecorder

frank_turner_and_the_sleeping_souls_band_shot_2_credit_casey_mcallister.jpg

Legutóbb tavaly, a Billy Talent vendégeként játszott a Budapest Parkban, november 3-án pedig már új - tizedik! - lemezével tér vissza a Dürer Kertbe zenekarával a brit folk-punk egyik legnagyobb figurája.

Hogy valaki miért lesz ekkora lázadó, ha jómódú családba születik, és a neves Eton College-ban maga Vilmos herceg az osztálytársa – hát talán pont ezért! Turner a zenei karrierje elején egy alternatív (Kneejerk) és egy poszt-HC zenekarban (Million Dead) tevékenykedett, de aztán szólópályára állt, az elektromos gitárt akusztikusra cserélte, viszont a lázadó attitűd megmaradt, úgy rakott össze mostanra már tíz lemezt.

Turner az Undefeatedet teljesen egyedül írta, vette fel és producerelte otthoni stúdiójában, a Mersea-szigeten, csupán régi zenekara, a The Sleeping Souls segítette: Ben Lloyd (gitár), Tarrant Anderson (basszusgitár), Callum Green (dobok) és Matt Nasir (zongora). Több, mint tíz év után ez az első olyan albuma, ami mögött nem állt nagy kiadó, így Turner a májusban megjelenő Undefeateden azt is ünnepli, hogy újra független művész lett. „Nincsenek klisék a nehéz 10. albumról, ez bizonyos szempontból felszabadító kijelentés. Ugyanakkor kötelességem megindokolni, miért írtam meg és hozok ki egy 10. albumot. Ez sok lemezt jelent, bárkinek. Plusz 42 vagyok, ami nem egy szexi rock’n’roll kor. De az egész karrierem során érdekeltek az olyan írók, mint Loudon Wainwright III vagy a The Hold Steady, akik tulajdonképpen a felnőttkorról írtak.”

Frank Turner köztudottan koncertmániás, de még az ő sztahanovista hozzáállásához mérten is epikus vállalás volt, hogy 2022-ben 50 nap alatt 50 (amerikai) államban koncertezett, és azóta se igazán állt le. A Frank Turner and The Sleeping Souls november 3-án játszik a Dürer Kertben, a jegyvásárlás először a regisztrált Live Nation-tagok számára lesz elérhető március 28-án, 11 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig március 29-én, 11 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.

„NEM NAGYON ÉRDEKEL, MÁSOK MIT GONDOLNAK” – FRANK TURNER-INTERJÚNK

nyitókép: Casey McAllister

https://recorder.blog.hu/2024/03/29/a_frank_turner_and_the_sleeping_souls_nalunk_is_bemutatja_uj_lemezet
A Frank Turner and The Sleeping Souls nálunk is bemutatja új lemezét
süti beállítások módosítása