A Billy Talent új lemezével tér vissza a Budapest Parkba

2023.01.24. 09:39, Recorder.hu

billy-talent.jpg

A kanadai punk-rock csapat tavaly bepótolta 2020-ban elmaradt koncertjét, június 7-én pedig visszatér a Budapest Parkba, ráadásul nem is akárkikkel: a Billy Talent előtt Frank Turner, valamint Philadelphia egyik legütősebb punkrock zenekara, a Menzingers is fellép.

A Billy Talent Kanada legnépszerűbb punk-rock zenekara, akik több mint negyed évszázada változatlan felállásban játszanak. A zenekar tagjai Toronto külvárosában, egy katolikus iskolában verődtek össze. Benjamin Kowalewicz, Ian D'Sa, Jon Gallant és Aaron Solowoniuk ekkor még Pezz néven írták dalaikat, 2001-ben azonban egy jogi vita miatt Billy Talentre változtatták a nevüket, hamarosan pedig a Warner kiadó is felkarolta őket, ami új fejezetet nyitott a zenekar életében. 2003-ban jelentették meg első lemezüket, amellyel elnyerték Kanada legrangosabb zenei díját, a Junot is.

„ELÉGGÉ FANATIKUSAK VAGYUNK” – THE MENZINGERS-INTERJÚNK.

A Billy Talent eddig hat nagylemezt jelentett meg, legutóbb 2022 januárjában, a Crisis Of Faith-szel jelentkeztek. Az új számokat már 2019-ben elkezdték csepegtetni, a 2020 tavaszán kiadott I Beg to Differ (This Will Get Better)-t pedig eredetileg nem szánták kislemeznek, azonban ezzel szerették volna megvigasztalni a rajongóikat az elmaradt turné miatt. A dal – ahogy később az összes lemezről megjelenő single – a kanadai toplista első helyéig kúszott. A Billy Talent egy nap különbséggel pont egy éve után, június 7-én, játszik újra a Budapest Parkban, a turnéra pedig a Magyarországra szinte hazajáró Frank Turner és zenekara, a The Sleeping Souls, valamint a kiváló amerikai punk-rock banda, a The Menzingers, valamint a Social Engineer.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/01/24/a_billy_talent_uj_lemezevel_ter_vissza_a_budapest_parkba_913
A Billy Talent új lemezével tér vissza a Budapest Parkba
süti beállítások módosítása