Liam Gallagher, Halsey és Janelle Monáe is jön a Szigetre

2024.03.27. 10:16, srecorder

channels4_profile.jpg

A most bejelentett majd 50 fellépő közt szerepel az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a nyolcszoros Grammy-díjas Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit Awards-on taroló Raye vagy a Spotify-milliárdos Tom Odell és a Bowie-imádó felforgató, Yves Tumor is.

A korábbi bejelentésből már tudjuk, hogy a Nagyszínpadon fellép Fred again.., Sam Smith, Stormzy, Martin Garrix vagy a minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájából, Louis Tomlinson és sokan mások. A most bejelentett nevekkel folytatjuk, de még nem fejeztük be azt a sort, melyből mindenki kedvére válogathat” – kezdte a legfrissebb bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „Sikerült például meghívnunk egy fesztiválos fellépésre Liam Gallaghert , aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a '90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő – javarészt szólókoncerteken - az évforduló alkalmával” – mondta Kádár.

De jön a Szigetre – idén ritka, vagy talán egyetlen európai koncertként – a jellegzetes énekhangjáról ismert Halsey is, aki új lemezre készül. Szintén a Nagyszínpadra várjuk idén az elektronikus zenei Grammy-rekordert, arénák és fesztiválok fő fellépőjét, Skrillex-et is” - mondta Kádár. Skrillex az utóbbi időben olyan innovatív hírességekkel dolgozott együtt, mint Fred again.. vagy Four Tet, hatalmas sikerrel. „ Milyen szerencsés egybeesés, hogy az elektronikus zenei „dreamteam” tagjai ugyanazon a napon, a Sziget zárónapján lépnek fel a fesztiválunkon; Skrillexet Fred again.. követi a Nagyszínpadon, majd ezután kezd a Revolut Színpadon Four Tet” – tette hozzá sokat sejtetve a főszervező. Elmondta továbbá, hogy jön Janelle Monáe, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, nem mellesleg bestseller író, divatikon és színész, akinek tavaly jelent meg legújabb, nagysikerű albuma. Janelle Monáe The Age of Pleasure című 4. lemeze két kategóriában is jelölést kapott az idei Grammy-n, Monáe ezzel összesen 10 alkalommal volt nominált a legnagyobb presztízsű zenei díjra. Mindemellett a 2022-ben megjelent első könyve, a The Memory Librarian a New York Times bestsellerlistáján debütált, és számos filmben is láthattuk alakítását.

Nagyszínpadra várjuk az énekes-dalszerző Raye-t is, aki történelmet írt az idei Brit Awardson, és megdöntötte az egy évben, egy előadó által begyűjtött jelölések számának rekordját. A hét jelölésből ráadásul hatot be is zsebelt, ezzel felülmúlva Adele, Harry Styles és a Blur rekordját. Érkezik a Szigetre a Spotify-on már mintegy 2,3 milliárd lejátszást számoló Another Love című számával berobbant Tom Odell is. És ott lesz a Nagyszínpadon a több milliárd streamet elérő Los Angeles-i rockcsapat, a LANY, vagy a rockot, elektronikát és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti, avantgárd zenei stílusairól ismert Yves Tumor is. De túl a Nagyszínpadon is bőven válogathatunk a zenei csemegékből, így például a friss bejelentésben ott van az improvizatív funk és hip-hop elektronikus zenéjéről, szabadon áramló, humoros szövegeiről ismert Marc Rebillet.

Íme a teljes névsor: Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye, Tom Odell, LANY, Yves TumorMarc Rebillet, és ABC sorrendben: Anfisa Letyago, Apashe with Brass Orchestra, Archie Hamilton, Ari Abdul, Camo & Krooked b2b Luude, Charlie Sparks, Colyn, Dyen, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody DJ set, Goldband, Job Jobse, Kevin de Vries, KI/KI live, Kiasmos live, Lachesi, Len Faki, Loco Dice, LP Giobbi, Lucia Lu, Mannequin Pussy, MØ, Modeselektor, Neil Frances, Nico Moreno, NTO live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Sven Väth, Teezo Touchdown, Tinlicker live, Tkay Maidza, Venerus, VICTORIA, Whipped Cream. És hamarosan érkeznek majd a továbbiak.

https://recorder.blog.hu/2024/03/27/liam_gallagher_halsey_es_janelle_monae_is_jon_a_szigetre
Liam Gallagher, Halsey és Janelle Monáe is jön a Szigetre
süti beállítások módosítása