Izzadt, nyomasztó és csurig van töltve szexszel – Itt a Siketfajd új klipje, a Siló

2024.03.22. 10:55, srecorder

siketfajd-silo.jpg

„Egy fasza hétfő délelőtti sörözés és unicumozás ilyen jó dolgokat tud szülni.”

„A siketfajdos srácoknak már eleve egy nagyon elvetemült koncepciót vittünk, műpinákkal, onanizálással, bunyókkal. Egy nagyon izzadt, nyomasztó, szexuális és egyéb feszültségekkel csurig töltött klipet szerettünk volna csinálni, mert úgy éreztük, hogy a szám témája is hasonlóan undorító és tűrhetetlen. A fiúk mindenbe egyből bele is mentek, sőt” – mesélte a klip rendezője, tuttopassa.

És hogy milyen is az a szám, ami ezt hozta ki belőle? „A siló egy olyan hely, ahova a büszkeségedet próbálod pakolni, de ha kinyitod, a gyalázatod szakad rád. Mocsok dől belőle, találkozol a saját képmutatásoddal, először undor fog el, majd a tehetetlen düh. Pont olyan szánalmas vagy igazából, amilyennek mindenki más is lát” – mondta a dal szerzője és szövegírója, Horváth Ábel, a sűrű, sodró gitárzenét játszó, poszt-punkos, avantrockos Siketfajd gitáros-énekese.

siketfajd_durer_2022_02_17-38_1.jpgA Siketfajd 2022-ben a Dürerben: Czitrom Ádám (basszusgitár), Sebők Gergő (ének), Sziládi Szabolcs (dob) és Horváth Ábel (gitár, ének).

„A beszélők itt nagyon beképzelt gátlástalan kis gecik, akik nagyokat akarnak mondani őszinteségbe csomagolva. Ilyen nagyon arrogáns, hisztérikus kis köcsögök vagyunk a Sebivel, kicsit azért is ez Beastie Boys-nyivákoló hangmegütés. Áttételesen ezek olyan dumák, amiket vagy szakításkor mondtunk, vagy kaptunk. Illetve mondtunk volna, de nem mondtunk, vagy mondták volna nekünk, de nem mondták…”

A Silót Puha Szabolcsnál vették fel a Record Low Stúdióban, és a már jó bevált módszer szerint rakták össze: Ábel megírta a vázát, legyártott egy demót, amit aztán együtt megfejtettek, hogyan is legyen Siketfajd-dal belőle. „Ez a dal mindenképp egy lemez előfutára lenne, aminek a megvalósítása egyelőre sajnos nem reális. Ködös, hogyan és mikor fogunk nekiállni, de a terv mindenképp ez lenne, ötlet van hozzá bőven. A klip megvalósításába barátunk, Papp Szabi (Supernem, Wake Up 1230) működött közre ismételten, aki nem először segíti a zenekart szellemileg és anyagilag is. Egy fasza hétfő délelőtti sörözés és unicumozás ilyen jó dolgokat tud szülni. Nagyon szépen köszönjük neki ismét!”

Aki tegnap este ott volt a Gólyában a Siketfajd és a koncertjén, az már láthatta a klipet az online premier előtt, aki nem, az most kattintson:

A Siketfajd másfél éve mutatta be nálunk a harmadik, de a felállás jelentős megváltozása miatt újrabemutatkozónak is mondott lemezét, a Hol Van Pelikán?-t. Arról, hogyan oszlottak fel majdnem a járvány alatt, hogy aztán megújulva térjenek vissza, az Algaevő és a Sirok dupla kislemezpremierje kapcsán írtunk.

 

Siketfajd a Facebookon. Instagramon. TikTokon. Mindenféle streamingfelületen.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/22/izzadt_nyomaszto_es_csurig_van_toltve_szexszel_itt_a_siketfajd_uj_klipje_a_silo
Izzadt, nyomasztó és csurig van töltve szexszel – Itt a Siketfajd új klipje, a Siló
süti beállítások módosítása