Újabb nevek a Bánkitó Fesztivál lineupjában!

2024.03.14. 18:12, srecorder

bankito2024.jpg

A nagyszínpaddá koronázott Tószínpadon a korábban bejelentett Bëlga, Krúbi, Dé:Nash, Analog Balaton, Sisi és hari_drama sʊl band mellett fellép az Elefánt, akiknek köszönhetően idén sem maradhat el a tónál a lassú pogózás meg pogózva lassúzás.

A Kale Lulugyi fergeteges koncertjével megalapozza a hangulatot, punk energiákkal érkezik a DUCKSHELL, és visszatér a Mordái is, hogy megfodrozza a tó tükrét. A Bánkitón idén új dimenziók nyílnak, 6363 zenekarostul veszi be a friss és ropogós színpadot, a már bejelentett Дeva, CsakNEONkislány, Co Lee, Platon Karataev és Hundred Sins mellett. Hegedűs Józsi is összeszedte a legkedvesebb csapatot, akikkel a Balkántól a vadnyugaton át Dél-Amerikáig mindent el fognak játszani. Lenkke_ kinőtte a házibuli kereteit, idén már a Bánkitó új színpadán teljesedhet ki.

Az elsőbánkozók listáját bővítve Villő, Jaber és a WAVY mellett Juhász Zoli is belép a Bánkitó világába, a HOCUSPONY pedig az idei fesztivál leghangosabb koncertjét ígéri. A megőrüléshez csatlakozik a piszkosul fiatal Raklap zenekar is. Ugyanezen a színpadon az éjszakai ügyeletes Tolo & Falcaot (LavaLava) és S*GGRÁZÓS BULI-t kiegészítve a Freakin’ Disco idén improvizációs kamaraelektronika felállásban érkezik, hogy mély, pszichedelikus elektronikával görbítse a hajnalt.

A Bánkitó Fesztivál jól ismert a társadalmi- és kulturális ügyek melletti elköteleződéséről. A zenei felhozatal mellett izgalmas beszélgetésekre, performanszokra, installációkra és civil szervezetek programjaira számíthatunk.

 

A fesztivál idei témája a TUDATHASADÁS.

“A Bánkitó Fesztivál idén is azzal a világgal foglalkozik, amiben élünk. Most viszont nem a tárgyat vizsgáljuk, hanem a tudatot, ami a világot érzékeli. Állandó élményünk, hogy választások elé vagyunk állítva, miközben túl sok a ránk áramló információ. Túl sok égető kérdésre kell válaszolni, túl sok döntést kell meghozni. Abban esünk szét, hogy túl sok lehetőség közül kell választani. Jó lenne ismerni a jövőt, de még a jelenért sem tudunk felelősséget vállalni. Túl sokszor hasad meg a tudatunk.“ 

A szervezők - a napijegyek és bérletek mellett - baráti társaságoknak szóló Csapatós (5+1) jeggyel, hétvégi bulizóknak kedvező Pénbat (péntek-szombati) bérletettel és kedvezményes családi jegytípussal is készülnek.

További infó és napi zenei bontás a bankitofesztival.hu.

https://recorder.blog.hu/2024/03/14/ujabb_nevek_a_bankito_fesztival_lineupjaban
Újabb nevek a Bánkitó Fesztivál lineupjában!
süti beállítások módosítása