Londonon túli vitathatlan nagyságok. Rainy Miller & Space Afrika: A Grisaille Wedding (lemezkritika)

2024.02.19. 11:10, Recorder.hu

thumb_39227_800_0_0_0_auto.jpg

Rainy Miller és a Space Afrika duó közös lemeze egy innovatív színtérről készült fontos és emlékezetes pillanatkép. Ez a kritika először a Recorder magazin 110. számában jelent meg.

Rainy Miller a prestoni grime színtérről érkezik, és Fixed Abode nevű kiadójával a saját zenéi mellett teret biztosít olyan feltörekvő tehetségeknek, mint Blackhaine vagy Iceboy Violet. Legújabb művét a manchesteri Space Afrika duójával rögzítette, akik szintén az utóbbi évek Londonon túli elektronikus zenei világának vitathatlan nagyságai. Az A Grisaille Wedding - ahogy mondani szokás - valami sokkal nagyobbat eredményez az egyes részeinél.

A Space Afrika hozza az utóbbi években védjegyükké váló szürke, párás ambient textúrákat, melyeket először lehet hallani hiphop és grime beatek köré szőve; Rainy Miller zenei világa pedig mintha két dimenzióból háromba váltana hirtelen, annyira életteli és dinamikus attitűddel mondja a szövegeit. A számokban rövid időre feltűnnek ennek a közegnek a mostanra már állandóvá vált szereplői, így hallhatjuk Iceboy Violetet és Noa Kurzweilt a Voice Actorból, produceri szinten pedig besegített Mica Levi, Coby Sey és Richie Culver is.

rainy_miller_space_afrika.jpgElőadó: Rainy Miller & Space Afrika

Cím: A Grisaille Wedding

Kiadó: Fixed Abode

Megjelenés: 2023

Műfaj: ambient, grime, hiphop

Kulcsdal: Sweet (I'm Free) feat. RenzNiro & Iceboy Violet

 

 

8,5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/02/19/rainy_miller_space_afrika_a_grisaille_wedding_lemezkritika
Londonon túli vitathatlan nagyságok. Rainy Miller & Space Afrika: A Grisaille Wedding (lemezkritika)
süti beállítások módosítása