„Mintha naplót írnék” – Magyarradar: laurie.

2024.02.19. 14:56, srecorder

laurie_2.jpg

Három éve bukkant fel a Kikeltetőn, azóta a magyar hálószobapop legizgalmasabb fiatal hangja lett, akiért rajong Barkóczi Noémi, 4ma és ANUBII$ is. Saját számai eddig mind telitalálatok, de új színt vitt AKC Misi trapvilágába, és sokat dobott Hundred Sins és Beton.Hofi amúgy is zseni új drum & basses dalát (Holnap megállnak az órák) is még sokkal jobbá tette. Legkésőbb a tavalyi, Pára című számával muszáj volt felfigyelni rá; most a Recorderen is bemutatkozik Süli Laura, vagyis laurie.

Mikor indult: A 2021-es Kikeltető volt az első szárnypróbálgatásom, előtte is zenéltem, de ez a kihívás egy izgalmas fordulópontot jelentett számomra. Ezután sok jó lehetőség adódott, amik arra ösztönöztek, hogy komolyabban vegyem a zenélést.

Hol indult: Budakeszin.

Tagok, hangszerek: Gitár, ukulele, ének: Süli Laura.

Stílus: Bedroom pop, alternatív pop, pop.

Hatások: Fleetwood Mac, Raye, Matilda Mann, Lorde.

Kiadó: Nincs.

Történet: Gyerekkorom óta foglalkoztat a zene, már egészen kicsiként minden rádióslágert hangosan énekeltem és rengeteg tévét néztem. Utóbbit csak azért tartom fontosnak megemlíteni, mert így visszagondolva azt hiszem a Violetta című tinisorozat erőteljesen közrejátszott abban, hogy most dalokat írok. Eleinte táborokban, osztálytermekben és a barátaim szobájában adtam elő a szerzeményeimet, aztán pár évvel később az Ördögkatlanon, a Kolorádón, és belpesti szórakozóhelyek színpadjain találtam magam. Volt szerencsém együtt dolgozni Beton.Hofival, Hundred Sinsszel, AKC Misivel és még sok tehetséges, izgalmas zenésszel és producerrel.

laurie_1.jpg

Megjelenések: Pára, Megyek utánad, Alakváltó feat. towpe, Katica, E-naptár, Holnap megállnak az órák feat Beton.Hofi, Hundred Sins, Növök fel feat. AKC Misi.

Küldetés: Olyan zenét csinálni, ami ösztönös és igazi. Kölcsönadni a szavaimat azoknak az embereknek, akik hasonló dolgokon mennek keresztül.

Jövőkép: Rengeteg minden foglalkoztat, és sok mindent tervezek itthon, de szeretnék angol zenéket is kiadni, nyitni kicsit a nemzetközi közönség felé. Most ez érdekel a legjobban.

Mellékprojektek: Nincs.

Szexepil: A laurie. projekt vonzereje talán az őszinteségben rejlik. Szeretek úgy alkotni, mintha naplót írnék. Megbízom a közönségemben és ez az egyszerű gesztus sokszor elég ahhoz, hogy rezonáljanak a dalokkal. Emellett nagyon fontosnak tartom a szövegi igényességet, a megfontoltságot, és a zenei kreativitást, megújulóképességet.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legnagyobb eredmény számomra mindig az, ha én is elégedett vagyok a teljesítményemmel. Minden más visszajelzés is nagyon fontos, de ha ez nincs meg, akkor nem tartom eredményesnek a munkámat.

 

 

laurie. az Instagramon.

Fotók: Dontasz Zoi.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Címkék: magyarradar laurie.
https://recorder.blog.hu/2024/02/19/mintha_naplot_irnek_magyarradar_laurie
„Mintha naplót írnék” – Magyarradar: laurie.
süti beállítások módosítása