Vér, pezsgő és az elátkozott flesskabát – Itt van Szlimmy, Buzás Bence, Caanis és Hundred Sins új dala!

2024.02.16. 14:03, srecorder

kabat_werk_35.jpg

Mit csinálsz, ha vissza akarsz váltani egy kabátot a turkálóban, de nem engedik? Szlimmy ezt úgy oldotta meg, hogy Buzás Bencével, Caanisszal és Hundred Sins-zel készített egy kollabot. A Kabátban kicsit mindenki kiléphetett a komfortzónájából. Premier!

Az újhullámos rapper, Szlimmy ezúttal nem a sci-fi világából merített: „A Kabát című dal egy régebbi darab, a 2022-es Colorblind alkotótáborban született meg. Azt a feladatot kapták a csapatok, hogy egymásnak kell megmondani, milyen témában írjon az adott gárda. Én a Buzás Bence, Caanis, Hundred Sins trióval kerültem össze. Mi nagyon jófejek akartunk lenni, és valami olyasmit adtunk a másik csapatnak, hogy “szerelmi csalódás” vagy hasonló bonyolult téma. Viszont mikor mi megkaptuk a kis cetlinket, a következő állt rajta: “Vissza akarsz váltani egy kabátot a turkálóban, de nem engedik”.

Eleinte kicsit meglepett, mert ilyenre aztán nem számítottunk, de amint elkezdtük megírni a szöveget, rájöttünk, hogy igazából tök izgi, hogy nem egy klisés valamiről kell beszélnünk. Hundred Boti elképesztő, mit rakott szerintem, nekem az egyik kedvenc alapom tőle, így a srácokkal viszonylag könnyedén rámentünk az alkotói folyamatokra.”

A Grosskidz trapkollektívából is ismerős Szlimmy-nek Hundred Sins-zel és Caanisszel is van közös múltja: a Keddi Est (ft. Hundred Sins) és a Kristály (ft. Caanis, Loki) ugyanis mind mérföldkőnek számít az eddigi megjelenései között. Az pedig csak hab a tortán, hogy egy új, izgalmas együttműködő is becsekkolt Buzás Bence személyében.

A Kabát merít a késő 80-as és a 90-es évek világának elektropopjából, illetve az Ecseri piacon forgatott, fekete humorú klip is a korszak vizuális megoldásait hasznosította: „Gulyás Botondék egy elképesztő szuper koncepciót találtak ki a témában maradva: van egy elátkozott kabátunk, ami miután megtalálja új gazdáját, balszerencsét hoz rá. Lényegében ezt követi végig a klip, ahogy egymás után megkaparintjuk az amúgy elég fless kabátot, és mindenki a maga módján pórul jár. Hadd emeljem ki külön Olivér (Caanis) kitartását, mivel az egyik jelenetnél egy jó másfél-két órát kellett egyhelyben feküdnie egy faasztalon, miközben vérrel és pezsgővel fröcskölték, gyümölccsel díszítették, és hasonló finomságokat műveltek vele. Egy gép vagy Oli! (és még a tested is kiváló!)” – mondta Szlimmy.

 

Szlimmy a Facebookon. Instagramon.

Fotó: np.rdc

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/02/16/ver_pezsgo_es_az_elatkozott_flesskabat_itt_van_szlimmy_buzas_bence_caanis_es_hundred_sins_uj_dala
Vér, pezsgő és az elátkozott flesskabát – Itt van Szlimmy, Buzás Bence, Caanis és Hundred Sins új dala!
süti beállítások módosítása