Gótikába hajló szintitémák és rozsdás dub. Forest Swords: Bolted (lemezkritika)

2024.02.12. 10:24, Recorder.hu

forest-swords-portre.jpg

Az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb hangzásával büszkélkedhet a Forest Swords új lemeze. Így kell visszatérni hat évnyi távollét után. Ez a kritika először a Recorder magazin 110. számában jelent meg.

Az új Forest Swords rendkívül különleges stílussal és atmoszférikus képi világgal büszkélkedhet, ráadásul úgy képes autentikus és fura légkört teremteni, hogy közben nem veszít a széleskörűségéből, ezt a lemezt bárki meghallgathatja, jöjjön akár a legmélyebb undergroundból vagy a nyitottabb mainstream közegből.

Matthew Barnes szerző egy roncsolt hatású, korszakokon és műfajokon átívelő hangzást álmodott meg a Boltednek, mely egyszerre nyűgözheti le a nyolcvanas évek alternatív közönségét és napjaink elektronikus stílusainak rajongóit.

Felismerhetetlenségig elmaszkírozott Neneh Cherry-jelenlét (Butterfly Effect), gótikába hajló szintitémák (Night Sculpture), rozsdásra mart ipari és dub-szerkezetek (The Low), vagy éppen kamarazenei betétek (Chain Link) és teátrális szintipop (Caged, Hjope) várja a hallgatót ezen a lemezen, amit egy darabig biztosan nem felejt el.

forest_swords.jpgElőadó: Forest Swords

Cím: Bolted 

Kiadó: Ninja Tune

Megjelenés: 2023. október 20.

Műfaj: triphop, lo-fi industrial, rozsdás dub, pszichedelikus, leftfield elektronika

Kulcsdal: Butterfly Effect

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/02/12/forest_swords_bolted_lemezkritika
Gótikába hajló szintitémák és rozsdás dub. Forest Swords: Bolted (lemezkritika)
süti beállítások módosítása