„Nekem a minden a 0 most” – Új lemezét mutatja be Beton.Hofi az MVM Dome-ban

2024.02.02. 10:56, srecorder

beton_hofi_kredit_miki357.jpg

„Méltó befejezést és lezárást szeretnék életem eddigi legkedvesebb projektjének, avagy a mixtape-trilógiának. comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem. Nekem a minden a 0 most” – meséli Beton.Hofi, akinek készülő albumát két újabb dal, a Holnap megállnak az órák és a 16 tonna fehér hó vezeti fel. A március 8-án megjelenő, 0 című mixtape lemezbemutató koncertje 2024. április 13-án lesz az MVM Dome-ban.

Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. Második szólódalával megnyerte a rapID tehetségkutató versenyt. A 2021 júniusában megjelent első, comic sins című mixtape óriási kritikai és közönségsikert aratott (a Recorder címlapjára is felkerült vele), a 2022-es Playbánia és a Hundred Sins-zel közös Bagira – ami a valaha 3. legtöbbet játszott magyar dal lett a Spotifyon – megjelenését követően pedig egyértelművé vált, hogy a következő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. 2022-ben a comic sinsért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram-díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/hangfelvétele kategóriában, az albumok hallgatottsága már 100 millió felett jár.

„ENGEM A MONDATOK ÉRDEKELNEK, NEM A RÍMEK” – ELSŐ BETON.HOFI-INTERJÚNK

Jelenleg a márciusban megjelenő, 0 című mixtape-en dolgozik. Az album utolsó előfutárai a 16 tonna fehér hó és a Holnap megállnak az órák, amelyekhez szokás szerint az egyik legmenőbb magyar kliprendező, Miki357 készített frappáns vizuált. A 16 tonna fehér hó szövegeinek egy részét Beton.Hofi tavaly tavasszal és nyáron, valamint 16 évesen írta. „Alprite-tal most dolgoztunk együtt először a RIZIKÓ után. Egy őszi koncert után összeültünk a Kettes Lövész nevű stúdióban. A dallamokban dj bestbars munkája kiemelendő, nagy zenész, telefon segítségével dúdolta fel az ötleteit és azokat építettük be a végleges verzióba némi átalakítással. A Holnap megállnak az órák pedig az 1978-as Bontovics Kati-dalt mintázza. Ezúton szeretném tisztelettel megköszönni az eredeti szerzők hozzájárulását a minta használatához. A verzémet közvetlenül a Bagira megírása közelében rögzítettem és azt képzeltem el, hogy mit mondana nekem a zene, ha odakukkantana az ember felé Beton.Hofi mögött, amikor először megfogta a mikrofont.”

beton_hofi2.jpg

A 0 lemezbemutató koncertje április 13-án lesz az MVM Dome-ban Magyarország-Magyarország 0:0 (A meccs előre el van döntve) címmel. „Úgy érzem magam, mintha egy rab lennék, amióta nem találkozom a közönségemmel ebben a közelségben, és várom, hogy halljam és lássam a szemeimmel, amikről a stúdióban fantáziálunk, miközben tervezzük a dalokat. Úgy érzem, hogy láttam ezt a pillanatot, ahogy jön felém a labda. Ez lesz az eddigi legfontosabb show-m, minden létező értelemben.”

Beton.Hofi: Magyarország-Magyarország 0-0 (A meccs előre el van döntve)
Helyszín: MVM Dome
Időpont: 2024. április 13. 19.30
Belépő: 9990-16990 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotók: Miki357

https://recorder.blog.hu/2024/02/02/_nekem_a_minden_a_0_most_uj_lemezet_mutatja_be_beton_hofi_az_mvm_dome-ban
„Nekem a minden a 0 most” – Új lemezét mutatja be Beton.Hofi az MVM Dome-ban
süti beállítások módosítása