Organikus acid és spirituális techno-trip a Palo Canto új klipjében – Peyote-premier!

2024.01.26. 08:02, srecorder

palo_canto3.jpg

Novemberben debütált Tóth Bertalan (Cloud 9+) és Kedves Péter (Belau) új projektje, az eredendően budapesti, de multikulturális elemekből építkező Palo Canto. Új daluk egy spirituális techno-trip, ami egyszerre repít egy indián szertartás közepére és a Burning Man fesztivál naplementéjébe.

A Palo Canto novemberben itt, a Recorderen mutatta be első, West Wind című dalát, és a hozzátartozó sivatagi helyszínen forgott, metamorfózisszerű, pulzáló koreográfiájú táncos klipet. A megjelenést nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a több, mint 100.000 streamnél járó dalt.

Új számáról és további terveiről így mesélt a duó: „Ez a dal egy spirituális techno-trip, amely az ősi energiákat igyekszik megidézni. A Peyote, az idén ősszel megjelenő lemezünk egyik izgalmas szemelvénye. A West Wind után szerettük volna megmutatni ezt is, valamint hogy milyen stílushoz, stílusokhoz nyúlunk majd. Jelenleg egy live session videón dolgozunk, amelyet reméljük, hogy mihamarabb megoszthatunk.”

A West Windet a Middlemist Red- és Mordái-frontember Nóvé Soma mantraszerű, kántáló éneke emelte meg, a Peyote viszont elemi lüktetésre cseréli a vokált. A harmonikus marimba-beatek hamar esszenciális acid elektronikába ívelnek át, amihez a klipben az indián vajákos zarándoklata is sokat hozzátesz: mintha pejotl kaktusz bódulatában táncolna a tűz körül, előcsalogatva az ősi szellemeket.

A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey maszterelte, aki Thom Yorke-kal, Ry X-szel, Moby-val és Agnes Obellel is dolgozott már. A Palo Canto jelenleg első lemezén dolgozik, februárban pedig első live session videójukkal jelentkeznek.

„A FIZIKAI HELYETT A LELKI UTAZÁS KERÜLT ELŐTÉRBE” – KEDVES PÉTER A BELAURÓL

 

Palo Canto a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Wilhelm Laura.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/26/organikus_acid_es_spiritualis_techno-trip_a_palo_canto_uj_klipjeben_peyote-premier
Organikus acid és spirituális techno-trip a Palo Canto új klipjében – Peyote-premier!
süti beállítások módosítása