Holland szintivarázsló és számítógépes játékok technozenéi a Magyar Zene Házában

2024.01.26. 19:07, srecorder

legowelt-psych-baby-mag-press-shot-2.jpg

Jön Legowelt, a szintis űrtechno mestere, okos, elgondolkoztató, műfajokon átívelő elektronikát játszik Kassem Mosse, számítógépes játékok ihlette technót pörget a Q3A álnéven zenélő Route 8, és ott lesz a hazai színtér kulcsfigurája, Isu is február 2-án a Zene Háza nemzetközi house- és technoestjén.

Danny Wolfers a hágai elektronikus színtéren bukkant fel a kilencvenes években, és a kortárs elektronika egyik nagyágyújává nőtte ki magát. A chicagói és detroiti hatásait sci-fi fantáziákba oltó Legowelt elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évek eurohorrorjait és italo filmzenéit zászlajára tűző, B-filmes sztorikba csomagolt, szintis űrtechnóiról ismert, de temérdek álnéven adott ki temérdek izgalmas zenét az évek során az afrikai funkos psych-jazztől (Nacho Patrol) a lo-fi chicagói acid jamekig (Polarius).

Legtöbb albumát amúgy is sosemvolt B-filmek kísérőzenéinek álmodta meg, természetes, hogy nemrég egyórás animációs filmet is készített, bár azt nem árt hozzátenni, hogy a kisvárosi szintibolt technikusának egyre szürreálisabb kalandjairól mesélő Ambient Trip Commandernek nemcsak a zenéjét szerezte, de minden képkockáját ő rajzolta és animálta. 2012-es, The Paranormal Soul című lemezét a Recorderen az év 50 legjobbja közé választottuk, aztán jó mélyen beletúrtunk a Lemeztáskájába, hogy megtudjuk, milyen zenék inspirálják – aktuális hazai bulija is a kihagyhatatlan kategória.

Csakúgy, mint Kassem Mosse-é, aki soha nem egyszerű kompozícióiról volt híres. Korai, deep house-t továbbgondoló 12”-ei után a 2014-ben kijött Workshop 19 című nagylemezét jó ízlésű körökben remekműként ünnepelték, amit épp a tavaly megjelent, negyedik Kassem Mosse-albummal, a Workshop 32-val tudott újra megközelíteni, így pont jó ritmusban kaphatjuk el a lipcsei producert a Zene Házában.

Felvezetésként a Technokunst koncertsorozat keresztapja, Isu pörgeti majd a lemezeit, majd jön a magyar elektronikus zene egyik legforróbb exportcikkének számító Route 8, akit még 2011-ben fedezett fel a hipermenő londoni Lobster Theremin kiadó. Szilvió volt az első budapesti Boiler Room headlinere, 2020-ban pedig végre kihozta a debütáló, utazós-nosztalgikus nagylemezét (Rewind The Days of Youth), a Zene Házába viszont Q3A alteregójával érkezik, amivel first person shooterekhez írt technót játszik.

Legowelt, Kassem Mosse, Q3A, Isu
Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2024. február 2. 19.00-23.00
Belépő: 6000 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény. További információk.

A nyitóképen Legowelt. Fotó: It's Psychedelic Baby Magazine.

https://recorder.blog.hu/2024/01/26/holland_szintivarazslo_es_szamitogepes_jatekok_technozenei_a_magyar_zene_hazaban
Holland szintivarázsló és számítógépes játékok technozenéi a Magyar Zene Házában
süti beállítások módosítása