„Visszanézve arra az időszakra, nagy csoda, hogy itt vagyok ma” – Lemezpremier! Gazsi Rap Show: ÉLET

2024.01.22. 18:00, srecorder

gazsirapshow_2024.jpg

Tavaly lett 40 éves Szőke Gáspár, nemrég pedig 20 éves a Gazsi Rap Show, amit tökéletes időzítéssel követ mélyen személyes, önelemző új lemeze, amin a festőként is ismert MC a korai éveiről, hosszúra nyúlt kamaszkoráról, felnőtté válásáról, rossz döntéseiről, levetkőzött függőségeiről és még egy After Sajóval-epizódról is rappel. Dupla premier!

Az önvallomásos ÉLET-ről már több számot is bemutattunk a Recorderen, a lemezt az őszinteség határait próbálgató Végletek, a magyar YouTube trending számok szövegeiből írt Trending, majd a gyerekkori traumákról, és Gazsi nőkhöz, a sörhöz és fűhöz fűződő viszonyáról szóló Sok rossz döntés démonként követ vezette fel. Az új lemezzel együtt pedig a Félelem és reszketés Valenciában klipjét is bemutatjuk.

„Az ÉLET egy nagyon személyes, visszatekintő anyag, amely darabokban mutatja be az életem egyes szakaszait. Ebben vannak sorsfordító pillanatok, illetve olyan részek, amik számomra az önmeghatározáshoz nélkülözhetetlenek. Az album nyolcszámos, így nem mondhatjuk teljesen átfogónak, de mégis koncepcióban marad végig” – mondja Gazsi, aki külön-külön is mesélt a dalokról.

„A Trendingről már meséltem, ez a track kakukkfióka, de ez is tartalmaz önéletrajzi elemeket, mint a házasélet, vagy a rapperlét. Zene: ZORZ.

A Sok rossz döntés démonként követ is már megjelent klipként. Ezt a számot úgy tudnám bemutatni, mint a művészettörténetben a jézusi gyerekségtörténetet bemutató alkotásokat. Pillanatokat láthatunk a számomra fontos helyszínekről, a teljesség igénye nélkül. Zene: Gazsi.

A Félelem és reszketés Valenciában az Erasmus ösztöndíjam során eltöltött időszakot mutatja be, az események megtörténtek, hideg valóságábrázolás. Zene: Jeaultix.

A Végletek volt az első single, ez is egy őszinte leírása a felnőtté válás időszakának. Zene: Jeaultix.

A Szorzás / Osztás nagyapámról szól, ami egy újragondolása a Nagyfater freestyle-nak. A 9 éves freestyle után úgy voltam, hogy ebben a sztoriban van még egy dal, és az improvizációhoz viszonyítva a valós élet bemutatása is van annyira érdekes, hogy nem kell mesét kreálnom belőle. Zene: Jeaultix.

A 20 évig volt kamasz a hosszúra nyújtott korai felnőttkorról szólt, biciklitöréssel, Telep előtt ivással kiegészítve. A Tékozló fiú sztorija más képekkel kiegészítve. Zene: Jeaultix.

A Köhögnek rám a buszon egy olaszországi út után íródott a Covid-járvány után, amikor már kinyíltak a határok, de még nagy mértékben jelen volt a betegség a világban, ezen túl számos társadalmi probléma le van írva benne. Zene: Zorz, txybandi, utalommatet.

Az After Sajó a HOLI-ról szóló Telex After epizód hanganyagát használja fel, kiemelve azt a részt, amikor Dávid a Gazsi Rap Show-ról beszél. Két évig gondolkodtam, hogy megcsináljam-e ezt a számot, de miután elkezdtem vele foglalkozni, nem tudtam elhagyni a lemezről. Ez egy olyan szám, mint amikor az öregemberek a TV-vel vitatkoznak, de mellette a zenei újságírás hiányosságairól is szól, amikor a kérdező nem készül fel abból, amiről kérdezni akar. Zene: Gazsi, Deli Soma.”

„Az album készítésénél egy hosszú, sokszámos albumban gondolkodtam, de később elvetettem ezt az ötletet. A dalok elkészültek, így most van egy kiadatlan nyolcszámos albumom, ami még idővel kiadásra kerülhet. A producerek kiválasztásánál nem volt túl nehéz dolgom, ZORZ-ra a Soundcloudon találtam, illetve ő dolgozott a Bebe Productionnel is, talán így kezdtem el a zenéit hallgatni, és sokáig érleltem a gondolatot, hogy beateket kérjek tőle. Jeaultix a Rap Show Albumon kívül mindig végig segítette a GRS működését.

A többi a saját beatem, a Végletek több, mint 10 éves, a többi az utóbbi két évben készült, az After Sajó az After főcímét mintázza, amelyet Deli Soma írt, akit még a Müszis próbatermi időkből ismerek.

A Szőke Klán borítója volt az első, amikor egy képzőművészt kértem meg, hogy készítse el a borítót. Akkor Stark Attilát kértem meg, az ÉLET-nél gyerekkori barátom, Budha Tamás volt az alkotó. Ő a legrégebbi barátom, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot, számos közös élménnyel a hátunk mögött.”

Gazsi február 13-án mutatja be barátaival az ÉLET-et a Toldiban, ahol rajta kívül fellép még az egyik legegyedibb hangú hazai producer, ZORZ, Akris034 és benc, valamint Zsolaa is. A Toldiban kapható lesz az album kazettán is. Facebook-esemény itt.

 

Gazsi Rap Show a Facebookon. Instagramon. Gazsi honlapja.

Fotó: Szabó Dorottya.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/22/lemezpremier_gazsi_rap_show_elet
„Visszanézve arra az időszakra, nagy csoda, hogy itt vagyok ma” – Lemezpremier! Gazsi Rap Show: ÉLET
süti beállítások módosítása