„Ki az alternatív alternatívája?” – Klippremier! Ben T Kadar: Eastern Boytoy

2024.01.18. 10:18, srecorder

ben-t-kadar.jpg

Az electropop, az alternatív hiphop és az R'n'B határán mozgó énekes-dalszerző-producer, Ben T Kadar egy éve adta ki Brute című „újradebütáló” nagylemezét, amin egy nyersebb, mocskosabb hangzás felé mozdult el. Ezt viszi tovább a még idén érkező új EP-n is, amit elsőként az Eastern Boytoy klipje vezet fel. Premier!

„Az Eastern Boytoy a barátaimmal való hosszú éjszakai beszélgetések eredménye a város mindennapi életéről. Arról társalogtunk, hogy a trendek egymás követésére buzdítanak és a művészet esztétikája egyre inkább kihipózott, és ezek milyen hatással vannak ránk. Hány ember lett elitista sznob az érdeklődésük alapján, és hogyan vagyunk túl fiatalok ahhoz, hogy eljussunk a nosztalgiához. Tehát úgy döntöttem, hogy a szokásosnál keményebb sorokat írok, és egy kicsit felkavarom az állóvizet” – mondta a színkonszínészként is dolgozó Kádár-Szabó Bence az új daláról.

„Egy olyan karaktert hoztam létre a dalban, aki úgy érzi, hogy nem találja a helyét, és bár szüksége van arra, hogy beilleszkedjen, mégis kritizálja az értékeket, amelyek körülveszik. A végső konklúzió pedig, hogy ennél a helyzetnél még az is jobb, ha egy „cukormama” kivásárolja őt ebből a közegből. A cél az volt, hogy sokkoló szöveggel és képi hatásokkal adjuk át az üzenetet egy olyan közönségnek, akik hasonlóan érzik magukat, mint mi a hosszú éjszakai beszélgetéseink során.”

Bence 2020 eleje óta hoz ki dalokat Ben T Kadar néven, de ismerhetjük a Random Trippel is sokat játszó improvizatív formáció, a Seven Seconds In The Future egyik frontembereként is. Korábban a Recorderen debütált.az ASAN alapítójával és Pogány Induló producerével, Zomblaze-zel közös r&b-s együttműködése, de mi mutattuk be a When There's Nobody Left kényszerzubbonyos klipjét, és a Noisy-t is, aminek videójában idegösszeomlást kap Bence egy gazdag proli kerti partyn

A projekt live act verziója tavaly nyáron több hazai fesztiválon is zenélt, ősszel pedig egyedüli magyar produkcióként léptek fel a horvát SHIP showcase fesztiválon. Ben T Kadar legközelebb január 19-én játszik élőben a Turbinában, a progresszív popos Taiga Peer társaságában, a Fülesbagoly Trip sorozatában, amin a tehetségkutatójuk korábbi döntőseit léptetik fel érdekes párosításokban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Ben T Kadar a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/18/klippremier_ben_t_kadar_eastern_boytoy
„Ki az alternatív alternatívája?” – Klippremier! Ben T Kadar: Eastern Boytoy
süti beállítások módosítása