„Látni fogod megszűnni magad” – Dal- és klippremier! egy5egy: Körkörös

2024.01.08. 09:59, srecorder

egy5egy_press_2023_full_nm_02.jpg

Az idő ketyeg, ha kihasználod, ha nem. Erről szól az egy5egy új dala, akik idén tavasszal, alig másfél évvel az első nagylemezük megjelenése után kiadják a másodikat – ennek előfutára a Körkörös.

Ez a dal olyan, mint egy posztapokaliptikus musical.” Egészen sokan jellemezték így a Körköröst, talán nem véletlenül – mi is úgy érezzük, hogy ez a dal a tőlünk megszokottnál átgondoltabb dalírási procedúrát tükröz. A dal a közhelyekbe és a hétköznapi tevékenységekbe való belefásulásról szól, ezért is gyakori benne egyfajta „egy helyben toporgó” basszusgitár-téma. Rengeteg frusztrációt írtam ki magamból ezzel a dallal, és a koncerteken is imádom játszani. Szerintem most sikerült valami fülbemászót, de mégis iszonyú beteget alkotnunk. Külön köszönet Dióssy D. Ákosnak, aki a zenekar ötödik tagjaként ült velünk a stúdióban. Emlékszem, hogy a dal felvételekor összeszorított ököllel és állkapoccsal mondta nekünk, hogy „ez, gyerekek, odabasz!” – mondta Pálocska Viktor, a zenekar egyik frontembere, illetve a Körkörös dalszövegírója.

„Amikor felmerült a klipkészítés lehetősége, teljes egyetértés övezte az ötletet, hogy a Körkörösre legyen a választott dal. Ezt újfent Antos Krisztoferrel forgattuk a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A klip bizonyos tekintetben a Napnál előbb előzményének is betudható, szeretném azt hinni, hogy az általam alakított karakter mindkét klipben egy és ugyanaz az ember. Nagyon szép csapat gyűlt össze a forgatás napján, és mindenki előtt le a kalappal, ugyanis az egész éjszakát végigforgattuk, kb. reggel 7-re értünk haza. Örülök, hogy ilyen odaadó és kedves emberekkel dolgozhatunk együtt, hatalmas ölelés nektek innen is!” – mondta Pálocska.

A Körkörös előrevetíti az új lemez, a korábbiaknál jóval súlyosabb El nem álló nagy vihar hangulatát is, amit az egy5egy március 15-én mutat majd be a Dürer Kertben.

AZ EGY5EGY ÉS A KISBETŰS ÜNNEPNAPOK KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

egy5egy a Facebookon, Instagramon, TikTokon, sőt, honlapjuk is van.

Fotó: Nagy Márton.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/01/08/latni_fogod_megszunni_magad_dal-_es_klippremier_egy5egy_korkoros
„Látni fogod megszűnni magad” – Dal- és klippremier! egy5egy: Körkörös
süti beállítások módosítása