Pénteken DJ Bootsie Cinema Special a MáraiKultban!

2023.11.28. 11:13, srecorder

398534418_726854809465409_7103256490056302647_n.jpg

Éteri ambienttel és különleges, a zenével egyenértékű vizuállal készül DJ Bootsie, a magyar hiphop és elektronikus zene egyik legfontosabb alakja december elsején, azaz most pénteken a MáraiKult Electric Báljára.

DJ Bootsie közel három évtizede építi sokfelé ágazó és kivételesen egyedi életművét. A magyar hiphop hőskorát a keleti parti stílusú, jazzes és nagyon eszes szövegű Az Árral Szemben formációban élte át, játszott a Žagarban és Yonderboi zenekarában, hogy aztán szólóban is a hazai elektronika egyik kimagasló alakjává váljon. Első lemeze (The Silent Partner, 2004) a downtempo legjobb hazai alkotásai közé tartozik, a második album (Holidays In The Shade, 2009) már a nagynevű BBE kiadónál jött ki, ahogy az In Solem Verti című, addigi legszemélyesebb harmadik is. 2020-ban pont a pandémia előtt jelentkezett a folytatással, az Allegro Identity ráadásul azzal is meglepett, hogy – mint kritikánkban is írtuk – az elektronikus tánczene harsány, horzsolós fajtáiból is merített.

„EZ ŐSI VÁGYA MINDEN EMBERNEK” – PÁROS INTERJÚ DJ BOOTSIE-VAL ÉS IAMYANKKAL

súlyos basszusok, széttört, táncos ütemek, nép- és filmzenei idézetek között elegánsan mozgó Bootsie egy különleges audiovizuális előadással érkezik a MáraiKultba, amelyben legalább akkora hangsúlyt kapnak a fények, mint maga a zene. Hangulatát tekintve lassabb, éteri ambient zenékkel, néhol sötétebb tónusú, balladai részeket is tartalmazó előadással készül, ami nem lesz ismeretlen azoknak, akik pörgették a pazar Deep Rollers mixeit.

2019-ben egyébként volt már egy Cinema Special előadás hasonló tematikával az Átriumban, amin Bootsie a kvartettjével és gyakori fellépőtársával, VJ Kemurival játszott. Most Biljarszki Maxim vizuálművész és Kiss Árpád trombitaművész kíséri a főhőst, utóbbival Bootsie az Akoustic Big Bandben zenélt együtt.

„A MAJDNEM CSENDTŐL AZ ŐRÜLT PÜFÖLÉSIG” – DJ BOOTSIE-INTERJÚNK

Az Electric Bálon korábban Barabás Lőrinc és Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője is fellépett már. A MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Ház havonta jelentkező rendezvénye egy olyan warm-up helyszín, ahol izgalmas, minőségi zenékkel durranthatjuk vagy épp fejezhetjük be a péntek estét. Dresszkód is van, „elegáns”, ami a szervezők reményei szerint segít abban, hogy jobban ráhangolódjunk a különleges zenei élményre.

Electric Bál: DJ Bootsie Cinema Special
Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2023. december 1., 19.00
Belépő: 3500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/11/28/penteken_dj_bootsie_cinema_special_a_maraikultban
Pénteken DJ Bootsie Cinema Special a MáraiKultban!
süti beállítások módosítása