Így játszik Illést a magyar indie szupergroup – Itt a Ne gondold a Poster Boy-tól

2023.11.06. 09:24, srecorder

poster_boy-47.JPG

Hosszú kihagyás után, idén szeptemberben jelent meg a Poster Boy új lemeze, a Hooks. Pénteken újra koncert – még hosszabb kihagyás után –, de előtte még jöjjön egy jó kis Illés-feldolgozás.

„Tavaly, 2022 szeptemberében játszottunk a Petőfi TV Akusztik műsorban, ahol az egyik alapkövetelmény, hogy egy magyar feldolgozást kell játszani. Ahhoz képest, hogy a Poster Boy angol nyelvű dalokat játszik, nem sokat agyaltunk – bár nem mondom, hogy nagy Illés-rajongó lennék, ezt a dalt valahogy sokat hallgattuk gyerekkoromban és nagyon bírom, Noel is. Egy ideig gondolkodtunk, hogyan játsszuk – egy az egyben túl banális lett volna. Noel hozta az ötletet, hogy lelassítva, “Nick Cave”-esen dolgozzuk át, és szerintem nagyon működik így is a szám. Annyira, hogy amikor tavasszal az utolsó pár dalt vettük fel a szeptemberben megjelent Hooks lemezünkhöz, ezt is felvettük” – mesélte Poniklo Imre.

Plusz infó, hogy az Amber Smith főnöke mellett Noel R Mayert (The Walrus) és Mike Zweckert (ex-Kispál és a Borz) is a soraiban tudó Poster Boy most pénteken, azaz november 10-én 10 év után (!) játszik élőben az A38 Orrstúdióban, ahol a Cloudsurfers lesz az előzenekaruk (energikus holland garage punkJegyvásárlás, Facebook-esemény.

Ez pedig az Illés-dal az Akusztikban (a teljes műsorért kattints ide): 

A Poster Boy debütáló minialbuma szerepelt a Recorder kedvenc 2012-es lemezei között, de nálunk mutatkozott be a Bonjour, c’est Pop deux, majd a harmadik, szintén remek és változatos powerpopalbumuk, az On The Count of Three is, és írtak nekünk turnénaplót Japánból

 

The Poster Boy a Facebookon. Bandcampen.

Fotó: Wéber Móni.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/11/06/igy_jatszik_illest_a_magyar_indie_szupergroup_itt_a_ne_gondold_a_poster_boy-tol
Így játszik Illést a magyar indie szupergroup – Itt a Ne gondold a Poster Boy-tól
süti beállítások módosítása