HAIL.DEMO #20 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.10.24. 12:00, trecorder

hail_21.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

bube049_front_cover.jpgVarious Artists: Waves Of Budabeats - 15 years
(Budabeats, 2023)

A Budabeats tizenöt éves jubileumát ünneplő duplalemezes válogatás remekül példázza a kiadó zenei hitvallását: kor- és stílusbeli megkötések nélküli utazás a hozzájuk köthető régi és új arcok zenéivel. A donwtempótól (WaTa, Mytron, Crookram, Kobza Vajk Bété remixe) a hiphopon, a funk-, soul- és jazzgyökereken keresztül (Son Of Sam, Dokkerman and The Turkeying Fellaz, Premecz Organ Trio) egészen az organikus elektronikus zenékig (Oneeyedman, Chillum Trio, Kovacs The Hun, Pleasure Voyage) ér a paletta, amiről a kiadó vezetői, Dj Gandharva és Von Yodi válogattak. Két vinyl-only track is a lemezre került: Vukán György Linda theme pt. 2 című szerzeménye és a Liza, a Rókatündér című kultfilmben elhangzó Erik Sumo-ballada, az Out She Comes Up She Goes is csak a vinylverzión elérhető.

anubis_co_lee_albumcover.jpgANUBII$, Co Lee: 99
(XLNT Booking & Records, 2023)

A 99 egy teljesen egyedülálló punk-hiphop track. A letaglózó lendületű single a londoni székhelyű producer, ANUBII$ és Co Lee közös munkája, mely az elsősorban underground hiphopközegben mozgó Co Lee-t a legnagyobb hazai előadók közé repítheti.

 


A HAIL hírei röviden:
Szeptember 23-án a Zene Házában volt az idei Independent Label Fair, idén közel 40 standdal, rengeteg friss, néhány kifejezetten erre a napra megjelenő kiadvánnyal, és nem utolsósorban szakmai programmal, amit mi szállítottunk: retrospektív beszélgetés a legendás Ugar kiadóról, vendégünk volt a legnagyobb horvát kiadó-terjesztő, a PDV alapítója, Vedran Meniga, lemezgyűjtéséről mesélt Rév Marcell rendező, és megvizsgáltuk, hogyan érdemes árazni itthon, de itt mutatkozott be az első hazai terjesztői hálózat, az Independent Label Affair is. Jövőre találkozzunk ugyanitt!

rec108_hail_ilf.jpg

(Fotó: ILF / Juhász István)


Kövessétek a 
HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1_6.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/10/24/hail_demo_20_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #20 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása