HAIL.DEMO #17 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2023.03.30. 14:30, trecorder

hail_17.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független 
kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

woodstock_barbie.jpgWoodstock Barbie: Witch of the Dice
(Corner Art Records, 2023)

A lágy, soulos blues rock és a kemény, karcos stoner rock határmezsgyéjén harmadik, eddigi legerősebb kislemezét jelentette meg a Woodstock Barbie, rajta egy közös dallal Yves Krismerrel, az osztrák Mother’s Cake frontemberével, amihez kiváló klip is készült. Az összetett artwork a borítótól a címadó dalhoz készült animációig Oláh Dóra munkája, aki nem mellesleg a vajdasági Malomfesztivál arculatát is készíti. A 12”-es vinylen is megjelenő EP, a B-oldalon a zenekar kedvenc saját dalainak válogatásával már előrendelhető.

cover_calm_spirit_sit_down_ep.jpgCalm Spirit: Sit Down EP
(Mana Mana, 2023)

A Bossa From The Box már tavaly megjelent a kiadó jubileumi Artspotting válogatásán, most egy egész EP-t épített a dal köré a Calm Spirit. Leginkább a 90-es évek végének triphopja és instrumentális zenéi adták az inspirációt az új anyaghoz, ami a downtempótól a breakbeaten át a house-ig ível.




co_lee_cover.jpgCo Lee: Cirque de L'Homme
(XLNT Booking & Records, 2023)

 A Cirque de L'Homme [cirkadalom] Co Lee első magyar nyelvű nagylemeze. Az úttörő, ízlésformáló anyagot punkos groove-ok, gótikus hangzás és sajátosan meleg, de közben sokszor igen provokatív szövegvilág jellemzi. Az albumon olyan előadók működnek közre, mint gyuris, Beton.Hofi és Kolibri.

 




limbo_cover_front_1.jpgLess Is More: In Limbo
(PrePost Records, 2023)

A lemez a Bolcsó Bálinttal immár négy fősre bővült zenekar egy tavalyi koncertjének hanganyaga, ami a Tilos Maratonon készült a Dürer Kertben. A teljesen improvizatív zene a kortárs/experimental jazz felől közelít, ahol az elektronika élőben manipulálja az akusztikus hangszerek hangját, a vibrafont, a bőgőt és a dobot, nagyon izgalmas hangképeket és zenei szövetet alkotva.


Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1_4.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/30/hail_demo_17_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #17 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása