Újra a legaktuálisabb zenekarok Veszprémben – Jön a 3. Music Hungary Showcase

2023.10.03. 12:01, srecorder

347648781_233848082727501_633630715524394980_n.jpg

A harmadik – és továbbra is ingyenes – Music Hungary Showcase november 7. és 8. között mutatja be a hazai könnyűzenei színtér legaktuálisabb arcait. Ott lesz többek közt Sisi, Co Lee, bongor, iamyank, Lenkke_, Juhász Zoli és sokan mások.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben megvalósuló esemény célja, hogy a már ismert Music Hungary Konferencia kiegészüljön egy olyan kétnapos koncertsorozattal, ahol minden évben a legaktuálisabb zenei előadókkal találkozhatnak az érdeklődők. Az előző két esemény sikereire alapozva az idei showcase elsődleges feladatának tekinti, hogy a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók itt találkozzanak, valamint szélesebb nyilvánosság is megismerhesse a fellépőket. A showcase fesztiválra idén is lehetett jelentkezni, a nyílt pályázatra jelentkező 130 zenekar és előadó közül ötnek biztosítottak helyet a szervezők, míg a többi fellépőt egy 8 fős kurátori csapat javasolta, majd válogatta be ebbe a különleges programba.

 

Az idei fellépők

Érkezik a hazai hip-hop szcéna két trónkövetelője, az első nap Sisi, aki a 2023-as fesztiválszezonban megmutatta, hogy a magával ragadó jelenlétével egyik pillanatról a másikra ösztönösen képes kis klubok után tömegeket is megmozgatni. A második napon pedig a folyamatos megújulás, az utánozhatatlan színpadi mozdulatok és a tematikus koncertek királya, Co Lee viszi el az Expresszó kiemelt idősávját, hogy megmutassa, miért képes mostanra a Müpától az Akvárium NagyHallig telt házat csinálni. Az első napon a Krúbival is közös featet jegyző bongor is fellép, aki odaszólós szövegeiben gyakran beszél a társadalmi visszásságokról, ráadásul Veszprémben korábban már több soron csordultig töltötte a TEREM táncterét.

Kuriózum lesz a Music Hungary Showcase programjában látni iamyankot, aki tavalyi lemezével mélyre merült és új szintre lépett, varázslatos koncerteket adott a megjelenés óta, rendesen kimaxolta a sötét zenei világokban rejlő lehetőségeket. Yanktól sem áll messze az elektronika, de a Labek & Chrobak duó erős basszusai, törzsi ritmusai, vagy az egyébként harmóniumra és pianínóra írt darabok mellett atmoszferikusabb, elektronikusabb oldalát is egyre többször megmutató konkoi izgalmas zenei utazásra invitálják a showcase közönségét.

Szintén az elektronikus vonalat erősíti a Hundred Sins által életre keltett Cenzúra-sorozat egyik gyakori résztvevője, az egyik legtehetségesebb feltörekvő elektronikus producer, ZORZ. Ő zárja majd a TEREM klubot, kihagyhatatlan programnak ígérkezik. Instrumentális vonalon pedig elmerülhetünk a TÖRZS poszt-rock világában, a New Fossils kellemes és nyugtató jazz dallamaiban, vagy a zïp instrumentális hip-hop zenét és a rapet egyesítő hangulatában.

Aki önfeledt táncolásra vágyik Veszprémben, ne hagyja ki a hazai világzenei színtér legizgalmasabb feltörekvő zenekarainak koncertjeit. A Hakumba főként különböző világzenei irányokat, jazzt, jazz-fusiont, surf-punkot, bluest és pop-rockot kever a dalaiban, a Kale Lulugyi autentikus roma örömzenét hoz Veszprémbe, a DUCKSHELL tömény tánczenéjükben magyar népzenei és dél-amerikai hatások is megtalálhatók.

A hazai alternatív zenei színtér végre megújulni látszik, köszönhetően többek között annak, hogy a stíluson belül új világokat nyit meg a Veszprémben is fellépő Damara, a Hűvös, vagy a kisbetűs ünnepnapok. Az idei Kikeltetőn is feltűnt Lenkke koncertjére érdemes lesz odafigyelni, hiszen pörgős, merengős zenéit énekléssel, rappeléssel, dorombolással, furulyázással, potméterek tekergetésével kelti életre. A Papírkutyában fellépő Juhász Zoli szintén megjárta az idei Kikeltetőt és fellépett a visszatérő Kispál és a Borz előtt a telt házas Budapest Parkban, de Ancient Spacechips nevű zenekarával is aktív.

A teljes fellépőlista (A-Z):

Antares
bongor
Co Lee
Damara
DUCKSHELL
Hakumba
Hűvös
iamyank
Juhász Zoli
Kale Lulugyi
kisbetűs ünnepnapok
konkoi
Labek Chrobak
Lenkke
Maluridé
NANANA
New Fossils
Noira
Nular
Palágyi Ildikó
Sisi
The Anahit
TÖRZS
zïp
ZORZ

Facebook-esemény. További infók és részletes program.

fb_post-comm-mh2023-showcase-lineup_2.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/10/03/ujra_a_legaktualisabb_zenekarok_veszpremben_jon_a_3_music_hungary_showcase
Újra a legaktuálisabb zenekarok Veszprémben – Jön a 3. Music Hungary Showcase
süti beállítások módosítása