„Van 99 parám, talán ez az egy még belefér” – Itt van Co Lee és ANUBII$ új punk-rap dala, a 99

2023.09.29. 09:34, srecorder

co-lee-99.jpg

A 99 egy lendületes punk-hiphop az egyik legizgalmasabb fiatal rappertől, Co Lee-től, és a londoni székhelyű producertől, ANUBII$-tól, amit valószínűleg már ma este is hallhatunk Kolostól a punnany massif előtt a Budapest Parkban, október végén pedig az Akváriumban, a cirkuszos Halloween-buliján.

Co Lee szerint a 99 jó példa arra, hogy ha jókor vagy jó helyen, a váratlan körülmények hatására milyen izgalmas dolgok születhetnek. ANUBII$ négy emelettel felettem ült egy stúdióban, és amikor megtudta, hogy az épületben vagyok, szólt, hogy menjek fel. Az instrumentál váza már szólt, amikor beléptem a szobába, és onnantól minden nagyon gyorsan történt. Nagyjából egy óra alatt kész voltunk, láttuk magunk előtt az egészet. Nagyon örülök a lehetőségnek, és annak is, hogy ANUBII$-szal közösen egy olyan hangzást hoztunk létre, ami eddig egyikünknél sem volt jellemző, de mégis elemi ereje van” – mondta Kolos.

ANUBII$-ról legutóbb júliusban írtunk, amikor Beton.Hofi vele készítette el új számát, az Óceánt, amelynek klipje a Budapest Parkos koncerten debütált; de amúgy ő szállította Pogány Induló meglepetés-bulislágerét, az Afro Beatet is.

lepcsohaz_ma_solatfinalwarm.jpgCo Lee angol nyelvű számaival dobbantott a magyar hiphop élvonalába, ennek egyik mérföldköve volt a Blunt Shelternél megjelent, don C-vel közös első nagylemeze, az Air, ami a Recorderen debütált, és több menő playlistre is felkerült, a Wun for L. című dal már az egymillió streamen is túl van a Spotifyon. Co Lee azóta kihozta a cirkuszos tematikájú, nagysikerű Cirque de L’homme-ot (kritikánk), turnézott Beton.Hofival, fellépett a Szigeten, kijött a Wavy kollektíva első anyagával (kritikánk), élő zenekaros koncertet adott a Müpában, és BluntOne-nal és don C-vel elkészítette az Air „folytatását” (Jól vagyok), ami csak 8 perc, de az mind esszenciális hiphop-alapanyag. Tavasszal a Beatrickkel és Miller Dáviddal közös pörgős-popos-akciózós klipjét, az ANGYAL-t is mi mutattuk be, és egy interjúra is elkaptuk a Müpás nagykoncertje előtt, amiben elmesélte, miért lett pacifista rapper, aki nem emel kezet senkire.

Co Lee szeptember 29-én, azaz ma este a punnany massif előtt játszik (a másik előfellépő az egyik legígéretesebb hazai énekesnőnek számító BRENKA), majd október 31-én az Akvárium NagyHalljában tart élőzenekaros Halloween-bulit, előtte a Slow Village legszakállasabb rappere, a hónap közepén új szólóanyaggal jelentkező glsch melegít. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„AZ EGÉSZ BOLYGÓRA RÁ TUDNÉK HÚZNI EGY CIRKUSZSÁTRAT” – ELSŐ CO LEE-INTERJÚNK

 

Co Lee a Facebookon. Instagramon.

ANUBII$ a Facebookon. Instagramon. Honlap.

Fotó: Fábián Soma.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/09/29/_van_99_param_talan_ez_az_egy_meg_belefer_itt_van_co_lee_uj_punk-rap_dala_a
„Van 99 parám, talán ez az egy még belefér” – Itt van Co Lee és ANUBII$ új punk-rap dala, a 99
süti beállítások módosítása