Ezekre az előadókra érdemes odafigyelni ősszel

2023.09.25. 18:00, trecorder

mono_headshot_2_1_3.jpg
(X) Ismét berobban a klubszezon, azt pedig már most látni, hogy októbertől sem fogunk unatkozni. A Live Nation kínálatában szerepel menő francia producer, Grammy-díjas basszusgitáros, sötét, elektronikus formáció és dühös cseh folk-punk csajzenekar is.

IAMX

Az IAMX egy izgalmas kísérleti projekt, amiben a zene mellett fontos szerepet kap a vizualitás is, a dalokra pedig leginkább az elektronikus rock, a dance, a börleszk műfaj és az érzelmes balladák hatottak. Ez a gyönyörű, sötét, kultikus elektronikus projekt egy izgalmas lenyomata Chris Corner világának, aki Fault Lines1 című lemezével tér vissza hozzánk.
09.29 / A38 Hajó

Hamish Hawk

Hamish Hawk baritonját Jarvis Cocker és Scott Walker orgánumához hasonlítják, szövegei egyszerre szellemesek és líraiak, egyszerre szólnak a szívhez és az észhez. Ezt a kettősséget fogja meg Angel Numbers című legújabb nagylemeze is, amellyel első budapesti koncertjére érkezik.
10.18. / Dürer Kert

Kid Francescoli

Kristálykék tenger, lágy nyári szellő, naplemente, koktél a kézben és életed legjobb napjait éled – ilyen hangulatot festenek Kid Francescoli dalai. A francia producer, Mathieu Hocine ősszel jelenteti meg új, Sunset Blue című lemezét, amellyel a mediterrán térséget idézi meg dalaiban. A francia Riviérától egészen Marokkóig tartó utazásra most azonban elég egy koncertjegy.
10.25. / Dürer Kert

MonoNeon

A MonoNeon (nyitóképen) művésznév Dwayne Thomas Jr. amerikai basszusgitárost, kísérleti zenészt, énekes-dalszerzőt rejti. A tehetséges zenész 12 évesen már egy funkbandával játszott, az utolsók egyike volt, akik együtt zenélhettek Prince-szel, kivételes talentumát Flea is elismerte, Nas 2020-as King’s Disease című lemezén való közreműködésért pedig Grammy-díjat is kapott.
10.29. / Akvárium Klub

ROME

Tavalyi koncertje után új lemezével tér vissza Budapestre Jerome Reuter luxemburgi énekes-dalszerző, multiinstrumentalista zenekara, a ROME. Jerome művészetében gyakran foglalkozik a történelemmel, most pedig rendhagyó módon az ukrán háborút dolgozza fel a zenekar legújabb, Gates of Europe című lemezén. 
11.01. / Dürer Kert

Vesna

Dübörgő cseh folk-rock csajzenekar rázza fel Budapestet novemberben, az A38 színpadán először köszönthetjük a prágai székhelyű Vesnát, Csehország legkelendőbb exportcikkét jelenleg. A zenekar idén az Eurovíziós Dalfesztivál tizedik helyéig muzsikálta magát.
11.03. / A38 Hajó

vesna_2.jpg                                                                                                                                                                     / Vesna

https://recorder.blog.hu/2023/09/25/ezekre_az_eloadokra_erdemes_odafigyelni_osszel
Ezekre az előadókra érdemes odafigyelni ősszel
süti beállítások módosítása