Így még nem hallottad Nóvé Soma és ifj. Csoóri Sándor kedvenc népdalait

2023.09.15. 07:00, srecorder

376877477_693318972818993_619258090167916636_n.jpg

Sajátos népdalfeldolgozások egy nem mindennapi duótól: szeptember 22-én Nóvé Soma és ifj. Csoóri Sándor, azaz Sündi játssza el kedvenc népzenéit egy exkluzív, mégis baráti hangulatú koncerten, amin a közönség a MáraiKult dísztermében ülheti körbe a zenészeket.

Nóvé Soma a MORDÁI-jal már évek óta játszik súlyos, modern népdalátdolgozásokat, amelyben a magyar népzenét sötét, pszichedelikus rockba és átszellemült, vad jazzes futamokba oltják. Külföldön is népszerű zenekara egy negyedórás szólólemezből nőtte ki magát, amit anno az év egyik legjobb hazai albumának választottunk, és Soma azóta is rendszeresen fellép szólóban. A csavart most az jelenti, hogy meghívta partnernek az egyik folkhősét, ifj. Csoóri Sándort (Ötödik Évszak), akitől dolgoztak is fel dalt (Álom, álom) a második Mordái-albumra, és akinek édesapja, id. Csoóri Sándor dudás a Muzsikás tagjaként lefektette azt a mintát, amellyel kezdetben Nóvé zenekara is közelített a népzenéhez.

„HA NINCS EZ A DAL, AKKOR A MORDÁI SEM LÉTEZNE” – NÓVÉ SOMA KEDVENC NÉPDALAI

Az este során Nóvé gitározik, Sündi brácsán és tamburán játszik, és persze mindketten énekelnek – hogy mit, az csak a helyszínen derül ki, de Soma kedvenc népdalainak listájáról azért begyűjthetünk pár tippet. A felállás mellett a helyszín is különleges lesz, a MáraiKult – Márai Sándor Művelődési Ház báltermében leomlanak a közönség és a zenészek közti láthatatlan falak, és az előadókat körbeülve élvezhetjük a meghitt hangulatú, akusztikus koncertet.

A Márai KÖR koncertsorozat első estje igazi crossover találkozás egy népzenész és egy rockzenész között, akiket mégis összeköt az alkotni vágyás, a kreativitás, a hagyományok beépítése a mába és a szabad zene szeretete.

Márai KÖR Akusztik
Nóvé Soma és ifj. Csoóri Sándor népdalestje

Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (Budapest, 1013, Krisztina tér 1.)
Időpont: 2023. szeptember 22. 19.00
Belépő: 2500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/09/15/igy_meg_nem_hallottad_nove_soma_es_ifj_csoori_sandor_kedvenc_nepdalait
Így még nem hallottad Nóvé Soma és ifj. Csoóri Sándor kedvenc népdalait
süti beállítások módosítása