Trap zajfürdő. Shapednoise: Absurd Matter (lemezkritika)

2023.08.30. 10:41, vferi

shadeb.jpg

Shapednoise az absztrakt hiphopot és trapet fordítja le zajra és indusztriálra. Ez a minikritika először a Recorder magazin 106. számában jelent meg.

A szicíliai Shapednoise (igazi nevén: Nino Pedone) igazi perifériás alkotó: zajos, kísérleti és ipari elemekből táplálkozó zenéivel mindenféle kiadót megjárt már az elmúlt közel tizenöt évben (például Hospital, Type, Numbers), és néha megnyert magának egészen váratlan közreműködőket is (Justin K. Broadrick, Rabit satöbbi). Négy év rádiócsend után most saját kiadóján tér vissza Pedone, és az Absurd Matter noha mindössze huszonnyolc perces, viszont annál több cliffhangert rejt.

Például az Intróban a David Lynch-közeli Dean Hurley tűnik fel, amit a Family követ Billy Woods és Elucid Armand Hammerös felállásával, őket pedig a francia DJ és producer, Brodinski váltja a Know Yourselfben, de feltűnik később Moor Mother is. Bevillanások erejéig vannak konzervatív pillanatai az albumnak, összességében viszont ismét megerősítést kapunk Shapednoise különlegességéről. 

shapednoise.jpgElőadó: Shapednoise

Cím: Absurd Matter

Kiadó: Weight Looming

Megjelenés: 2023. július 14.

Műfaj: zaj, indusztriál, trap, kísérleti

Kulcsdal: Poetry ft. Moor Mother

 

 

8,5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2023/08/30/shapednoise_absurd_matter_lemezkritika
Trap zajfürdő. Shapednoise: Absurd Matter (lemezkritika)
süti beállítások módosítása