„Vedd már észre, hogy unalmas és átlátszó, amit csinálsz” – Klippremier! BÖBE: NEKÏ UGYANÚGY

2023.08.18. 12:40, srecorder

bobe.jpg

Megjelent az énekes-dalszerző harmadik dala a szeptemberben érkező, The Weeknd hatásától sem mentes EP-jéről, a korábbi kettőhöz hasonlóan ez is magyar nyelven: a NEKÏ UGYANÚGY a felszínes ismerkedésnek tart görbe tükröt.

„Sokáig voltam párkapcsolatban, aminek köszönhetően szinte egy buborékban éltem – amikor véget ért, őszintén megdöbbentett, hogy mennyire nehéz valódi kapcsolatokat kiépíteni manapság, hiába hallottam „rémsztorikat” a szingli barátnőimtől. Minden nagyon felületes, és sajnos könnyű csalódni. Azóta már nekem is sok olyan randis sztorim van, amikkel rendre szórakoztatom a barátnőimet, mert magam sem hiszem el, hogy léteznek ennyire lehetetlen szituk” – mondja BÖBE a dal hátteréről.

A NEKÏ UGYANÚGY mégsem melankolikus, hanem pörgős, popos hangszerelést kapott, BÖBE ugyanis szerette volna ugyanis megmutatni azt az oldalát is, amely eddig a zenei projektjében nem igazán került előtérbe: hogy néha magát sem veszi túl komolyan, és poént csinál a nem feltétlenül vidám dolgokból, hogy könnyebben túllendüljön a nehézségeken. A dal témája pedig abszolút meg is kívánja ezt a hozzáállást – hiszen melyikünk ne tett volna legalább egy próbát azzal, miután a tizenötödik sráctól vagy lánytól is ugyanazt a sablonüzenetet kapta a Tinderen, hogy inkább elmenjen a barátnőivel bulizni egyet az otthon kesergés és a Netflix tragikus romkom-felhozatalából válogatás helyett?

Egy hasonló este inspirálta a dalhoz készült videóklipet is. A kézikamerával készített felvételeken egy felszabadult nyári éjszakát követhetünk végig: “Az egész klipforgatás nagyon spontán volt, mindig helyben találtuk ki, hogy pontosan mit fogunk csinálni. Pont ez adta meg az egésznek a szépségét: Agárdon például eleredt az eső, így a fürdőruhás jeleneteket nem tudtuk úgy felvenni, ahogyan eredetileg elterveztük. Viszont a faházról, aminek az eresze alá bemenekültünk az eső elől, kiderült, hogy egy éppen ott tartózkodó lányé, aki felajánlotta nekünk, hogy forgathatunk a minibuszukban. Volt benne füstgép és neonfény is, így olyan jeleneteket tudtunk felvenni a buszban, ami még annál is menőbb volt, amit eredetileg elképzeltünk” - mondta BÖBE a munkálatokról. A teljesen női szereplőgárdával forgatott videó rendezője Nizalowski Dorottya volt, aki korábban a Passedban zenélt, valamint készített klipeket is a számukra, de dolgozott együtt Manuellel és ByeAlexszel is.

BÖBE új EP-je szeptemberben jelenik meg, a kislemezen csak magyar nyelvű dalok szerepelnek, amelyek megírása az énekes-dalszerző számára is kihívásokat tartogatott. Korábban ugyanis könnyebben “elbújhatott” az angol nyelvű sorok mögé - az anyanyelvén írott szövegekkel viszont megtapasztalhatta azt is, hogy az eddigieknél mennyivel őszintébb anyagokat tud készíteni. Zeneileg pedig szintén a kísérletezés jellemzi az új dalokat: mindegyik egy picivel pörgősebb a poïsoned paradïse-on szereplőknél; abszolút érezhető a ‘80-as évek lüktető slágereinek hatása, csakúgy, mint The Weeknd legutóbbi albumainak inspirációja.

A NEKÏ UGYANÚGY (amelynek producere Doór Mátyás volt) már elérhető minden digitális platformon.

ITT MEGMUTATJUK BÖBE KEDVENC ZENÉIT IS!

 

BÖBE a Facebookon.

Fotó: Magyary Lenke.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/08/18/_vedd_mar_eszre_hogy_unalmas_es_atlatszo_amit_csinalsz_klippremier_bobe_neki_ugyanugy
„Vedd már észre, hogy unalmas és átlátszó, amit csinálsz” – Klippremier! BÖBE: NEKÏ UGYANÚGY
süti beállítások módosítása