„Lebegünk a végtelen csendben, a néni meg én” – Klippremier! Tingyela Dóri: Néni a buszon

2023.08.11. 10:31, srecorder

neni_screen_04.jpg

Hegyi Olivér, azaz HOLI MOME-s kurzusán írta, és itt, a Recorderen mutatja be első dalát Tingyela Dóri, amelynek klipjében egy lomtalanításon kidobott banyatank egyszercsak életre kel és magányosan bolyong Budapest belvárosában.

tingyela-dori.jpg„A Néni a buszon című számot 2022 februárjában írtam és vettem fel Hegyi Olivér által vezetett, A zenélés szabaddá tesz című egyhetes zenei kurzuson a MOME-n. Nekem nagyon nagy élmény volt a kurzus, mert bár előtte is írtam számokat, itt volt először lehetőségem arra, hogy másoknak is megmutassam, miket csinálok. A videoklip alatti felvétel konkrétan az a verzió, amit a kurzuson készítettem. Volt róla szó, hogy újramastereljük, esetleg felvesszük ismét, de rájöttünk, hogy ebben az egész projektben pont az a szép, hogy nem tökéletes, de mi így is nagyon szeretjük és elfogadjuk pont úgy, ahogy van. Élvezzük a pillanatnyiság varázsát és nem próbálunk mindent kijavítani” – mesélte Tingyela Dóri az első számáról.

A HOLI-kapcsolat pedig nem áll meg itt: Dóri jelenleg Olivér punkzenekara, a Hiúz énekes-gitárosával, István Gergellyel dolgozik közösen egy nagylemezen. „Erre a lemezre már egészen máshogyan gondolok, egyáltalán nem iskolai projektjellegű lesz. Tényleg minden tudásunkat beleadjuk Gerivel és már alig várom, hogy elkészüljünk vele. Addig is remélem sokak tetszését elnyeri majd a Néni a buszon, ami nagyon közel áll a szívemhez” – mondta Dóri.

A videoklipet Vészi Sámuel rendezte a saját ötlete alapján, az operatőr Tóth-Heyn Máté, a vágó a Constant K-ként is ismert Kőváry Dániel volt, a fényelésért Nagy Botond, a grafikai munkáért pedig Sáránszky Bence felelt. A Néni a buszon megjelenése a Chat Boutique főként indie zenékkel foglalkozó alkiadójának, a Chat Boutique Lightnak az indulása is egyben.

 

A Néni a buszon kislemez borítója:

neni_vegleges_borito_v01.jpg

 

Chat Boutique Records a Facebookon. Soundcloudon. Honlap.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/08/11/klippremier_tingyela_dori_neni_a_buszon
„Lebegünk a végtelen csendben, a néni meg én” – Klippremier! Tingyela Dóri: Néni a buszon
süti beállítások módosítása