Oscar-díjas souldoksi, standup, jazz és mesekoncert a Balatonnál

2023.08.10. 10:03, srecorder

bbking.jpg

A Pont Csopak augusztusi kiadása 18-án, pénteken és 19-én, szombaton tér vissza a csopaki Plul malomba. A színes programok közt lesz mesekoncert Rutkai Borival, Dumaszínház Rainer-Micsinyei Nórával, két remek dokumentumfilm – Ki kutyája vagyok én?, illetve az Oscar-díjas Summer of Soul / Az elhallgatott fesztivál –, interaktív dokuszínház a TÁP színházzal és jazzkoncert Oláh Krisztiánnal.

Péntek délután a Rutkai Bori Banda családi koncertjével kezdődik meg az eseménysorozat. Boriék koncertjein nincs lehetetlen: még az is előfordulhat, hogy a bábok mellett nemcsak a gyerekeket, de még a felnőtteket is megtáncoltatják.

Este Rainer-Micsinyei Nóra vezet végig standupjában az Y generáció hétköznapi problémáin, az önállóvá válás és a harminc feletti szerelem abszurditásain. Ki ne szeretné néha harminc fölött is felhívni a szüleit, hogy jöjjenek érte? Mennyit ér a tökéletesen elsajátított pozitív kommunikáció egy kocsmai verekedésnél a vidéki restiben? Hogy kell levegőt venni egyetemi szinten? Létezik olyan a világon, hogy elsőre sikerül elintézni bármit az ügyfélkapun? Hogyan nevelj bolognese-ből farkaskutyát? Megéri-e feministának lenni, ha cipekedésről van szó? Miből tudod eldönteni, hogy a barátnőd hozzád vagy a gyerekéhez beszél a telefonba? Mit jelent, ha vasárnap délután focimeccsen találod magad? Rainer-Micsinyei Nóra (alias Aranyszív) önálló estjében ezekre az életbe vágó kérdésekre biztosan megadja a választ.

EGY CSODÁLATOS LÉNY VÁRATLAN MÉLYSÉGEKKEL - RAINER-MICSINYEI NÓRA

A pénteki program Lakatos Róbert Ki kutyája vagyok én? című filmjének vetítésével zárul, amelyben a kutyatenyésztési ideológiák politikai és társadalmi irányzatok metaforáiként jelennek meg. A rengeteg humorral teli film az ebpolitikán keresztül szól fontos emberi kérdésekről.

Szombaton Oláh Krisztián és barátai idézik meg a harlemi zenei fesztivál hangulatát a „Summer of Soul” dokumentumfilm ihlette műsorral. A montreux-i jazzfesztiválon díjazott, Junior Prima Primissima-díjas fiatal zongorista mellett két fantasztikus zenész, Oláh Kálmán szaxofonos és Pálmai Panna énekes lép színpadra. Ezután a TÁP Színház interaktív dokuszínháza következik: a személyes színházi élmény során a nézők a malom tereit körbejárva néhány fős csoportokban láthatják a színészek különleges performanszát. 

A Pont Csopak augusztusi programjait Az elhallgatott fesztivál (A Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) című Oscar-díjas dokumentumfilm vetítése zárja: egy forradalmi nyár és egy zenei fesztivál története, ahol egymásnak adta a mikrofont Stevie Wonder, B.B. King és Nina Simone. A film a fekete Woodstockként is emlegetett, 1969-es Harlemi Fesztiválnak állít emléket, és a Roots-alaptag Questlove rendezte - kihagyni már csak azért sem érdemes, mert ez lesz a film magyarországi mozipremierje.




A program: 

Augusztus 18. péntek „Viccesen komoly”
 
17:30 Mesekoncert: Rutkai Bori Banda
19:30 A Dumaszínház bemutatja: Innen szép nyerni – Rainer-Micsinyei Nóra önálló estje 
20:30 Kertmozi: Ki kutyája vagyok én? (2022) – dokumentumfilm-szatíra kuvaszokról és identitásról

Augusztus 19. szombat „A zene forradalma”

17:00 Jazzkoncert: Oláh Krisztián és barátai – Hommage á Summer of Soul
18:00 A TÁP (Tilos az Á Performansz) Színház bemutatja: Interaktív dokuszínház a malom körül
20:30 Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) // Az elhallgatott fesztivál – az Oscar-díjas dokumentumfilm magyarországi mozipremierje.

https://recorder.blog.hu/2023/08/10/oscar-dijas_souldoksi_standup_mesekoncert_es_interaktiv_dokuszinhaz_csopakon
Oscar-díjas souldoksi, standup, jazz és mesekoncert a Balatonnál
süti beállítások módosítása