Hangszert a kézbe az Erzsébet-táborban is

2023.07.26. 16:00, Recorder.hu

hak-zanka1.jpg

(X) A Zánkai Erzsébet-táborban rendezett Hangszert a kézbe kiállításon olyan gyerekek is megtapasztalhatták a zenélés örömét, akiknek lakóhelyére kis eséllyel juthatna el egy ilyen rendezvény.

Az NKA Hangfoglaló Programja által támogatott Hangszert a kézbe kiállítás szervezői szinte az indulás pillanatától szerették volna elvinni a rendezvényt valamelyik Erzsébet-táborba. Elsősorban azért, mert a 2017 elején útjára indult kiállítás eddigi negyvenkilenc megyeszékhelyt, illetve járási központokat érintett, kisebb települések nem tudták fogadni a mintegy száznegyven utazó hangszert és hangtechnikai berendezést. Márpedig a kiállítást megvalósító Hangszeresek Országos Szövetsége a kezdetek óta azt szeretné, ha a hangszerek kipróbálásának lehetősége minél több gyermeknek megadatna függetlenül attól, hogy hol él az országban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta: „Az Erzsébet-táborok kulturális programjai is sokrétűek. A Hangszert a kézbe kiállítás befogadásával az volt a célunk, hogy a többi mellett ezzel a programmal is olyan egyéni és közösségi élményt nyújtsunk, amely értékteremtő és fejlesztő lehetőségként járul hozzá a gyermekek színvonalas táboroztatásához.”

„Ahhoz, hogy valaki zenéljen, az első lépést meg kell tennie, azaz egy bármilyen hangszerrel kapcsolatba kell kerülnie, oda kell ülnie egy zongorához vagy dobhoz, meg kell pengetnie egy gitárt vagy bőgőt. Ezért örültünk, hogy a Hangszert a kézbe kiállítást a Zánkai Erzsébet-táborban is megtarthattuk, ami reményeink szerint ismét nagyon sok gyerekben keltette fel a zenélés, a hangszeres zenélés iránti vágyat” – mondta el a rendezvényt lebonyolító HANOSZ elnöke, Balogh Géza.

https://recorder.blog.hu/2023/07/26/hangszert_a_kezbe_az_erzsebet-taborban_is_142
Hangszert a kézbe az Erzsébet-táborban is
süti beállítások módosítása