Frissen izgalmas. Belau, Hien és Maluridé elektronikus hármasfogata a Várkert Bazárban

2023.07.03. 16:30, trecorder

belau_5.jpg
(X) „Magával ragadott a hullám” „Ez a zene rendes fülgazmust okozott” – csak pár lelkes komment a Belau klipjei alatt. Mióta a zenei projekt megérkezett a hazai koncertvilágba, azóta tartják frissen egyedi hangzásukat, amivel a nyugat-európai fesztiváloknak is visszatérő vendégei. Július 8-án a Várkert Bazár szabadtéri színpadán várják a nyitott fülű rajongókat, kiegészülve Hien ezerarcú stílusával és a szirmait bontogató Maluridé alternatív elektro-pop világával.

Belaut hallgatni olyan, mint belemerülni a végtelenbe a legaktuálisabb elektronikus zenei alapokkal. Lehunyod a szemed és máris utazol, lebegsz, visz magával az elvágyódás ritmusa. A zenekar tagjai, Buzás Krisztián és Kedves Péter eddigi két koncepcionális albumuk sikere után sem tétlenkednek, a nyári fellépések mellett már készülőben vannak az új dalok is, downtempo, electronica, trip-hop, chillwave élményekkel. Az Ethereal klippremierjéről itt írtunk korábban. (Nyitóképünkön a Belau.)

Öt év alatt több mint 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan rádiók játszották a dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak. Nem csoda, hogy még Angliából is ilyen visszajelzéseket kapnak: „Én Angliában dolgozom... Megmutattam a kollégáknak, mindenki meg van őrülve érte :D Fantasztikusan jó zene, imádom, mindig megmosolyogtat, tökéletes. Ilyennek kell lennie a zenének. :)”

Szabad keretek között, de az elsődleges cél továbbra is az, hogy a Belau-zenék kiszakítsanak a szürke hétköznapokból és menedéket nyújtsanak, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet el. A júliusi koncert azonban három különleges electronica előadó zenei tripje lesz, hiszen a Belau mellett fellép Hien és a Maluridé is.

Légies vokálok, friss textúrák és minimalista alapok – Hien eklektikus zenei identitását sok különböző hangzásvilág befolyásolta, az elektronikától a soulon át a keleti stílusokig. A vietnámi-magyar származású énekesnő 15 évesen kezdte zenei pályafutását. Kiadott két popalbumot, fellépett Kim szerepében a Miss Saigon musicalben és több koncertet is adott európai, ázsiai és amerikai nagyvárosokban. Karrierje során elnyerte a Glamour „Az év nője” díját és a Viva Comet díjat is. Hien Bloom című albuma 2021-ben egy kreatív utazás végeredményeként jelent meg, bemutatva életét vietnámi-magyar bevándorló fiatalként, aki Magyarországról az Egyesült Államokba költözött egy új kezdet reményében, mindeközben megújítva művészi identitását is. Ebből kaphatunk ízelítőt, hiszen most újra fellép itthon is a rajongók legnagyobb örömére.

hien_4.jpg                                                                                                                                                                        / Hien

A hármasfogat izgalmas tagja a Maluridé formáció is. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop és az elektronikus zene alapjaira épül, ugyanakkor lírikus, szövegközpontú énekszólamaikkal a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak. Róluk írták: „Viszkeleti Júlia hangja olyan, mintha egy kristályterembe tennénk a lábunkat, ahol finom léptünkre megcsendül és szívünkig hatol az angyali vokál, miközben Hodován Milán zseniális mixeivel egészíti ki a hatást, páratlan zenei élményt nyújtva a hallgatóságnak.” A Telekom Electronic Beats 2022-es SZELEKTOR pályázatán bekerültek a pop kategória legjobb 10 dala közé, jelenleg a Hangfoglaló Program 2023-as évad támogatott produkciója.

maluride_foto_utasimelanie.jpg                                                                                                                                                                   / Maluridé

Részletek: https://varkertbazar.hu/esemenyek/belau-hien-maluride  

+1 tipp, hogy naprakész legyél a zenei újdonságokban: Hallgasd meg az YBL POP fellépőit is!

A Várkert Bazár nyári sorozata olyan feltörekvő fiatal tehetségeknek nyújt lehetőséget, akik izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókkal mutatkoznak be. A különleges dalszerzői párosításokból álló programsorozat a hazai könnyűzenei élet legújabb reménységeit vonultatja fel. A műfajok között a székely posztpunktól kezdve az improvizatív jazz-popon át az elektronikus indie-ig mindenféle zenei ínyencség megtalálható. Változatos zenei műfajok a vájtfülű klubbulik kedvelőinek!

Kedvcsináló videó:

 

További részletek:    

https://varkertbazar.hu/esemenyek/raklap-zaekar

https://varkertbazar.hu/esemenyek/kristoaf-ajsa-luna       

https://varkertbazar.hu/esemenyek/orlando-x-dom-beats-slapstick

https://recorder.blog.hu/2023/07/03/frissen_izgalmas_belau-hien-maluride_elektronik_harmasfogat_a_varkert_bazarban
Frissen izgalmas. Belau, Hien és Maluridé elektronikus hármasfogata a Várkert Bazárban
süti beállítások módosítása